Instapcursus animatiefilm te Gent (BE)

Dit najaar organiseert het CvB te Gent (België) een instapcursus A-Storyboard voor jongeren tussen 18 en 30, gevolgd door een doe-project rond animatiefilm A-Movie. Jongeren warm maken voor film en hen laten proeven van het film maken, dat is de opzet. Dit project loopt in samenwerking met het Filmfestival Gent, Wisper en de Eskimofabriek.

“Animatiefilm betekent voor jou meer dan een zoethoudertje voor de kleinste onder ons? Je hebt nog nooit een animatieverhaal gemaakt, maar droomt toch stiekem van een eigen filmpje? Je voelt inspiratie opborrelen, maar weet niet goed welke kant je op kan met animatie…

Dat en nog veel meer kom je te weten op deze instapcursus animatiefilm. In samenwerking met de Eskimofabriek organiseert het Centrum voor Beeldexpressie een instuiftraject storyboard schrijven, speciaal voor zij die een passie hebben voor animatie, maar nog nooit tot actie zijn overgegaan. Op basis van brainstorming via beelden worden twee heuse verhalen rond het thema van het Filmfestival opgebouwd. Als kers op de taart krijg je de kans om door te stromen in het project A-Movie, een intensieve 2-daagse, waar het storyboard tot een echt animatiefilmpje zal uitgroeien.

Om het project stevig van start te laten gaan plannen we op 12 oktober 2007 in de lokalen van het Filmfestival een debatavond met vooraanstaande figuren uit het veld zoals Raoul Servais en de mannen van Volstok Telefunken. Nadien kan je ze bewonderen op www.filmfestival.be en op www.beeldexpressie.be. Als sluitstuk van het hele project worden de zelfgemaakte animatiefilmpjes getoond in het festivalcafé in Gent.”

Meer informatie vind je in de volgende pdf-bestanden en op de site van het CvB: pdf 1, pdf 2.   

Over het CvB
Het Centrum voor Beeldexpressie (CvB) is een platform voor film, fotografie en multimedia. Het CvB informeert, documenteert en adviseert iedereen met een (voor)liefde voor film, video, fotografie en multimedia.

Lees ook:
- Vogelbescherming zoekt talent

Lees ook:Vlaamse animatie op Kotroute Futuristico
Lees ook:Tsjechische en Duitse animatie in de kijker
Lees ook:ADV: [email protected] een grote hit op de filmfestivals!
Lees ook:Animatiefilms op Filmfestival Gent
Lees ook:Korte animatiefilm: Thought of You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.