The Lion King wordt omgezet in 3D

Alle stokstaartjes nog aan toe! Verrassend nieuws uit het kamp van Walt Disney: de tekenfilmklassieker The Lion King ondergaat een 3D-transformatie.

Don Hahn, een bekende producer van heel wat populaire tekenfilms van Walt Disney en de regisseur van de recente documentaire Waking Sleeping Beauty, heeft interessant nieuws. In een interview met Empire vertelt hij dat niet alleen Beauty and the Beast in 3D verschijnt (zie vorig bericht), maar ook tekenfilm The Lion King in een gloednieuw driedimensionaal jasje wordt gestoken.

Beide klassiekers stammen uit de jaren 90 (ook wel de Renaissance van Disney genoemd, een tijd waarin opnieuw heel wat topanimaties werden gemaakt) en behoren tot de populairste tekenfilms van de animatiestudio. Dat de succesvolle Leeuwenkoning stiekem sterke gelijkenissen vertoont met Kimba The White Lion, mag de pret niet drukken. De witte leeuwenwelp is een originele creatie van de legendarische manga-auteur en animator Osamu Tezuka (Astro Boy, Metropolis).

‘Ouderwetse’ 2D omzetten naar 3D is niet nieuw. In het verleden experimenteerde de studio al door A Nightmare Before Christmas een extra dimensie te geven en de reacties op de eerste testvertoningen van Beauty and the Beast 3D (in mei 2009) waren erg enthousiast. Sinds Avatar is Hollywood helemaal in de ban van de nieuwe techniek (en vooral van de duurdere prijs van een bioscoopkaartje) en mijn beste gok is dan ook dat deze twee tekenfilms nog maar het begin zijn van een hele reeks 3D-transformaties van bekende 2D-animatiefilms.

Beauty and the Beast 3D wordt verwacht in 2011. Een datum voor The Lion King 3D is er nog niet, want de makers willen hun tijd nemen om er iets knaps van te maken.

Teleurgesteld dat de studio je jeugdsentiment uitmelkt met de nieuwe 3D-hype of dolgelukkig dat je nog eens uit volle borst Hakuna Matata kan meezingen terwijl de iconische film opnieuw op het witte doek verschijnt? Laat het ons weten…

The Lion King – Hakuna Matata

(Via Empire)

Lees ook:Trailer kondigt Beauty and the Beast in 3D aan
Lees ook:Nieuwe trailer kondigt The Lion King in 3D aan
Lees ook:The Lion King 3D vervroegd naar oktober
Lees ook:De gloriedagen van Walt Disney in Waking Sleeping Beauty
Lees ook:The Lion King 3D verschijnt ook in het Engels

9 reacties op “The Lion King wordt omgezet in 3D

 1. Hans W.

  Ik voorspel dat de hele 3D-hype alweer bijna voorbij is als “The Lion King” in 2011 in 3D uitkomt. Tot nu toe verloopt alles precies zo als de 3D-hypes in de jaren ’50 en begin jaren ’80. De enige reden dat het nu wat langer duurt is dat de studio’s graag willen dat bioscopen investeren in (dure) digitale apparatuur, zodat ze in de toekomst niet meer van die zware filmblikken hoeven te verschepen. Maar… ik kan natuurlijk ongelijk hebben.
  Ik ga in ieder geval wel kijken als “Beauty and the Beast” in 3D uitkomt. Ben erg benieuwd hoe ze zo’n ‘platte’ film diepte geven, vooral binnen de karakters zelf (dus niet alleen de karakters tegen de achtergrond).

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jeroen

  Het zal afhangen van hoe goed Beauty and The Beast het in de zalen doet denk ik.
  .
  Ik vind het zeker niet erg dat ze deze films naar’ 3d omzetten, integendeel, hopelijk introduceert het een nieuwe generatie nogmaals met deze klassiekers.
  .
  Ik kijk dan toch meer uit naar Beauty and the beast, ook al lijkt the lion king mij meer geschikt voor d (stampede scene)
  Beauty and the beast is voor mij DE animatiefilm, omdat het mij op zoveel manieren beinvloed heeft en één van de grote redenen is dat ik zo verliefd ben op dit medium.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Pieter

  Nu zullen de rode manen van Simba er wat donkerder uit zien…Nu zullen de hyena’s er donkerder uitzien…Nu zullen de theekopjes uit “Be our guest” er donkerder uitzien…,etc.

  Ik hoop dat heel die 3D-rage maar snel voorbijgaat.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Seppe

  Ik ben zelf geen voorstander van het plan om alle oude 2D-films om te zetten naar 3D, in plaats van in nieuwe tekenfilms te investeren. MAAR de lovende reacties op de eerste 3D-beelden uit Beauty and the Beast maken me wel erg nieuwsgierig naar de transformatie. Als het resultaat echt zo goed is als wordt beweerd, zit ik zeker in de bioscoop om The Lion King in 3D te zien.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Die eerste beelden waren dan vast van de ballroom scene of een andere scene die toen ook al grotendeels op de computer was gemaakt. Ik kan me voorstellen dat dat indruk maakt in 3D, maar ben toch bang dat de meeste scenes eruit gaan zien als simpele kijkdozen met drie of vier laagjes. En nog afgezien van de kwaliteit van het diepte-effect vind ik het sowieso suf om al die oude films nu opnieuw uit te brengen. Erg kortzichtig. Zo wordt het publiek inderdaad binnen geen tijd 3D-moe.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Seppe

    Klopt, die dansscène maakte heel wat indruk op de aanwezigen van de screening. In een artikel (weliswaar uit 2008) vertelde Don Hahn dat ze niet de laagjes-over-laagjes-film willen maken, maar dat Disney een software ontwikkelde die de geometrische figuren van de karakters berekent en in 3D weergeeft. Maar goed, de theorie klinkt bijna altijd dan de praktijk, dus zit er niks anders op dan af te wachten. :) (Bron: SlashFilm)

      /   Beantwoorden  / 
 5. Gijs Grob

  Zolang de films ook in originele versies beschikbaar blijven, mogen ze van mij doen wat ze willen, maar juist hier maak ik me zorgen over. Straks zitten we, net als bij George Lucas of de laatste DVD-versie van Fantasia, met allemaal zogenaamd ‘verbeterde versies’, die geen recht doen aan het origineel.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Yarnick

  Leuk al dat commentaar :)
  Ik zit waarschijnlijk al op de premiere in de bios :)

    /   Beantwoorden  / 
 7. Wouter

  Persoonlijk ben ik heel blij dat ze The Lion King terug naar de zalen brengen. Toen deze het eerst verscheen in de jaren ’90 was ik nog te jong om de film zelfstandig te gaan zien. Ik ben echt blij dat hij terug naar het grote doek komt ook al is het in 3D! =)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.