Nieuwe Tinker Bell krijgt een Belgische bioscooprelease

Goed nieuws voor de zuidelijke elfenfans, want Tinker Bell and the Great Fairy Rescue verschijnt in België in de bioscoop. In Nederland verschijnt de animatiefilm rechtstreeks op dvd en Blu-ray.

In dit nieuwe sprookje komt Tinkerbell terecht in een zomers avontuur op het Engelse platteland. Daar ontmoet ze Lizzy, een meisje met een rotsvast geloof in elfjes. De bloeiende vriendschap tussen het nieuwsgierige elfje en Lizzy wordt verstoord wanneer een vriendinnetje van Tink wordt ontvoerd door de vader van het meisje. Omdat het geheim van de elfjes niet mag uitlekken, plannen de fladderende feeën een grootse reddingsoperatie…

Tot ieders verrassing komt Tinker Bell en de Grote Reddingsoperatie in België uit in de bioscoop. Op 18 augustus 2010 wordt het bekende vriendinnetje van Peter Pan verwacht in de filmzalen (in Nederlandse en Franse versie). Het elfje slaat de Nederlandse zalen over en verschijnt daar vanaf 15 september 2010 meteen op dvd en Blu-ray.

Bekijk de trailer in dit bericht, of klik voor een lekker lang voorsmaakje van de magische animatiefilm. De Grote Reddingsoperatie is al het derde avontuur in de Tinker Bell-reeks.

Lees ook:Lange clip uit Tinker Bell and the Great Fairy Rescue
Lees ook:Nieuwe clip uit Tinker Bell and the Great Fairy Rescue
Lees ook:Trailer Tinker Bell and the Great Fairy Rescue
Lees ook:Animatiefilms op tv (11 – 17 september)
Lees ook:Trailer nieuwe Tinker Bell-film

5 reacties op “Nieuwe Tinker Bell krijgt een Belgische bioscooprelease

 1. Jeroen

  Dit doen ze wel meer, Bambi II was bij ons ook in de bios te zien.
  .
  Kmoet zeggen, kvind het toch maar vreemd, als je dit kan…..
  …kan je evengoed Beauty and The Beast in 3D hier 2 weken uitbrengen ofzo. :P
  (ik weet dat het dwaas is maar ik moet ergens die frustratie uitwerken, damn you Disney!!)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Het blijft zeldzaam, dat zo’n film alsnog in de bios draait. Want ze willen natuurlijk niet dat ie gaat concurreren met andere films van de studio. En Beauty and the Beast in 3D… tja, die heeft voorlopig een erg onzekere toekomst gekregen. Wachten tot 3D meer ingeburgerd is in de huiskamers…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jeroen

    Yep, ik vermoed dat het wel meteen 3D-Bluray zal worden in de meeste landen. :)
    Maar toch zal ik hem ooit op het grote scherm terugzien, even if it is the last thing I do, you hear that Disney?…even if it is the last thing doOoOo!! *shakes fists* (ahem)

      /   Beantwoorden  / 
 2. Mina

  LeuK! ALleen zoo jammer dat ze de poster ehbben verandert!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jules Vismale

  ik heb op Wikipedia iets heel interessants ontdekt over Tinkerbell: zij is, zoals in de eerste aflevering was te zien, “geboren” uit de lach van een meisjesbaby en dat zou later Wendy Darling blijken te zijn, degene die Tinkerbell later nog terugzag als kleuter (van een verre afstand) en nog als tiener!
  Tinkerbell weet dus eigenlijk niet dat Wendy haar “moeder” is want zij zou deze later gaan verafschuwen om diens vriendschap met Peter Pan! En het elfje heeft jammer genoeg NIET het karakter meegekregen van Wendy, die haar overigens nooit haatte, en zelf evenmin kon geloven dat Tinkerbell haar “dochter” was!
  Lizzy lijkt ook enigszins op de jonge Wendy en wanneer zou Tinkerbell eigelijk Peter Pan hebben ontmoet? Zij bracht hem naar Neverland, samen met een groepje weesjongens, waar het feetje overigens geen moedergevoelens voor had.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.