Oud Oswald the Lucky Rabbit-filmpje gevonden

Er is een verloren gewaand tekenfilmpje van Walt Disney ontdekt.

In de Huntley Film Archives, een Britse filmbibliotheek met meer dan 80.000 titels, is een oud tekenfilmpje van Walt Disney gevonden. Niet met het bekende karakter Mickey Mouse, maar diens voorganger Oswald the Lucky Rabbit. Het konijn werd bedacht door Walt Disney en Ub Iwerks in 1927, toen het duo nog voor Universal werkte.

Volgens de directeur van bibliotheek gaat het om het enige overgebleven exemplaar van Hungry Hobos, een van de 26 tekenfilmpjes met Oswald. De zwart-witte cartoon werd voor het eerst gedraaid op 14 mei 1928 (een dag voor de eerste testvertoning van Mickey Mouse) en draait om enkele hongerige zwervers (twee oude bekenden: Oswald the Lucky Rabbit en Peg Leg Pete).

Het ruim vijf minuten durende filmpje wordt in december in Los Angeles geveild en de opbrengst gaat naar het beheer van de bibliotheek. Hungry Hobos kan naar verluidt wel 30.000 euro opbrengen. Onderaan vind je enkele afbeeldingen uit de korte tekenfilm. De plaatjes zijn van een beroerde kwaliteit omdat de ontdekkers het filmpje maar één keer durfden af te spelen en foto’s van de tv namen met hun camera.

Afbeeldingen uit Hungry Hobos

(Via Reuters, Daily Mail)

Lees ook:Korte animatiefilm: Epic Mickey (deel twee)
Lees ook:Korte animatiefilm: Epic Mickey
Lees ook:Bekende tekenfilmpersonages in Epic Mickey
Lees ook:D23: Get a Horse
Lees ook:New York Weenie

5 reacties op “Oud Oswald the Lucky Rabbit-filmpje gevonden

 1. Joris

  No way in hell dat hier een verzamelaar 30000 dollar voor gaat geven. Is dit hetzelfde filmarchief dat ook voor die Charlie Chaplin kortfilm een gigantisch bedrag wilde zien die niemand wilde geven? Jammer, want zo blijven deze films ‘verloren’

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Dat bedrag is vast niet zo gek voor zoiets zeldzaams. De nieuwe eigenaar hoeft niet noodzakelijk een ‘eenvoudige’ verzamelaar te zijn. Iedereen kan bieden op dit stuk, dus het is best mogelijk dat de Walt Disney-studio dit filmpje koopt.

     /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  dus uit oswald the lucky rabbit is uiteindelijk mickey mouse voortgekomen.
  dat is best leuk om te weten.
  de enige 4 verschillen die ik tussen mickey mouse en oswald the lucky rabbit kan vinden is natuurlijk de oren, mickey mouse heeft een staart en oswald the lucky rabbit niet, mickey mouse nu draagt handschoenen nu en oswald the lucky rabbit niet en mickey mouse heeft knopen aan zijn broek zitten en oswald the lucky rabbit niet.
  natuurlijk zullen we oswald the lucky rabbit nooit te zien krijgen op disney channel maar mickey zien we wel regelmatig op de zender.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.