Eerste beelden uit Ernest & Celestine

De eerste plaatjes en bewegende beelden uit de nieuwe tekenfilm.

Ernest and Celestine (Ernest et Célestine) draait om de vriendschap tussen een kleine muis die geen tandarts wilde worden en een grote beer die geen notaris wilde worden. Wanneer de beer Ernest in de vuilnisbakken zoekt naar eten en hij iets kleins wil verorberen, hoort hij “Stop!”. De kleine muis die hij wilde opeten heet Célestine. Ze belooft dat als hij haar niet opeet, ze hem geeft wat hij het liefste wil in de hele wereld…

De veelbelovende tekenfilm wordt geregisseerd door Benjamin Renner, Stéphane Aubier en Vincent Patar. Die laatste twee gooiden in 2009 hoge ogen met het maffe stop-motionavontuur Paniek in the Dorp (Panique au Village). Het script werd geschreven door Daniel Pennac en is een adaptatie van de kinderboeken van Gabrielle Vincent. De film is een coproductie van Les Armateurs (Frankrijk), La Parti Production (België) en Mélusine Productions (Luxemburg).

Behalve de filmposter en enkele afbeeldingen vind je in dit bericht ook een kijkje achter de schermen. De Franse televisiezender France 3 bracht namelijk een bezoekje aan de studio en pakt uit met enkele prille fragmenten uit de tekenfilm. Tussen de jonge animators die je aan het werk ziet, zitten heel wat studenten van de Franse animatiescholen Gobelins en La Poudrière.

Ernest & Célestine wordt in de bioscoop verwacht in 2013.

Eerste plaatjes uit de tekenfilm Ernest et Célestine (klik voor hoge resolutie)

Animatiestudio Les Armateurs werkt aan Ernest et Célestine

Animatietest Ernest et Célestine: Composition

(Via Catsuka)

Lees ook:Knappe plaatjes uit Ernest & Celestine
Lees ook:Knappe beelden uit Ernest & Celestine
Lees ook:Trailer Ernest & Celestine
Lees ook:Ernest & Célestine wint César
Lees ook:Recensie Ernest & Celestine

2 reacties op “Eerste beelden uit Ernest & Celestine

  1. Mediamix

    Ziet er leuk uit… Het zal mij benieuwen of het een echte kaskraker gaat worden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Wow, super mooi geanimeerd. En ja, geanimeerd in Flash!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.