Fernando Trueba werkt aan Tenorio

Na Chico & Rita maakt regisseur Fernando Trueba een nieuwe animatiefilm.

Fernando Trueba werkt aan een nieuwe animatiefilm. Samen met Javier Mariscal en Tono Errando regisseerde hij Chico & Rita (2010); het romantische, muzikale liefdesverhaal over een Cubaanse pianist en een verleidelijke zangeres. De tekenfilm werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Animatiefilm en verkozen tot de Beste Animatiefilm van Europa. Daarnaast won Chico & Rita tal van andere prijzen op internationale filmfestivals.

De Spaanse regisseur schrijft op dit moment aan Tenorio, een animatiefilm die qua inhoud een beetje voortborduurt op het succes van Chico & Rita.

De nieuwe film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Braziliaanse pianist Francisco Tenorio Jr. De muzikant verdween op mysterieuze wijze tijdens een reeks concerten in Argentinië, vier dagen voor de militaire staatsgreep tijdens de Vuile Oorlog in 1976. Mogelijk werd hij door het regime voor iemand anders aangezien en in de gevangenis gegooid of vermoord, maar niemand weet precies wat er met hem is gebeurd.

Toen Trueba aan Chico & Rita werkte, besefte hij dat animatie het perfecte medium was voor een film over Tenorio (over wie hij al lang een documentaire wilde maken). Dat besef werd alleen maar groter nadat hij Waltz with Bashir en Persepolis zag. “Tenorio is een film over muziek en herinnering, maar ook over de barbaarse kant van het fascisme. Een hommage aan het gouden tijdperk van de Braziliaanse muziek, die werd geplaagd door de politieke en economische omstandigheden” aldus Trueba.

(Via Variety – Afbeeldingen uit Chico & Rita)

Lees ook:Trueba plant Tenorio en Garriris-film
Lees ook:Chico and Rita opent Hollands Animatiefestival
Lees ook:Chico & Rita is Beste Animatiefilm van Europa
Lees ook:Stijlvolle trailer voor Chico and Rita
Lees ook:Nominaties Europese Animatiefilm 2011 bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.