Categorie: "Offtopic"

We zoeken een nieuwe collega!

Nu we spijtiggenoeg afscheid hebben moeten nemen van Wendy is het tijd om op zoek te gaan naar nieuw schrijftalent. Misschien ben jij dat wel?

Kan je jezelf in de volgende puntjes terugvinden?
- Je bent gek van animatie
- Je schrijft vlot
- Je bent enthousiast én gemotiveerd
- Je hebt gevoel voor humor
- Je wil meeschrijven op lange termijn
- Je vindt zowel Belgen als Nederlanders toffe en leuke mensen

Check, check, dubbelcheck? Goed zo! Dan gaan we verder.

Wat zit er voor jou in?
- Je wordt lid van het professionele netwerk van Blog Online
- Je ontvangt elke maan een leuk zakcentje
- Je woont occasioneel persvisies van animatiefilms bij
- Je schrijft voor een groot en enthousiast publiek

Nog steeds enthousiast? Aarzel dan niet om ons snel een mailtje te sturen! Wij ontvangen graag jullie motivatie & CV in onze mailbox die je bereikt via [email protected]!  Tot snel!

Animatieblog zoekt… jou?

(Update: de vacature is ingevuld)

Helaas ontbreekt het collega redacteur Edgar aan tijd om nog te schrijven voor animatieblog, dus Andreas en ik zijn op zoek naar vers bloed om ons triumviraat te vervolledigen!

Misschien word jij onze nieuwe collega animatieblogger?

Wat maakt jou die ongelooflijke kandidaat?

- Gek van animatie
- Een vlotte pen
- PC vaardig
- Enthousiast en gemotiveerd
- Gevoel voor humor
- Je wil meeschrijven op lange termijn
- Je vindt zowel Belgen/Nederlanders toffe/leuke mensen

 

Wat zit er in voor jou?
- Je wordt lid van het professionele netwerk van Blog Online
- Eén derde van een bescheiden compensatie
- Occasioneel bijwonen van persvisies animatiefilms
- Je schrijft automatisch voor een groot publiek en je berichten verschijnen op verschillende kanalen (o.a. Google Nieuws)

Interesse? We horen graag van je! Stuur je motivatie en CV naar [email protected] Of ken je iemand die mogelijk geïnteresseerd is om mee te bloggen, stuur deze link dan even door.

Het is een piemel! Oh nee, toch niet.

Het is geen animatie, maar wel een filmpje waarin veel getekend wordt… en ik vond 'm erg grappig, dus post ik het hier toch maar! De tekenaar tekent steeds een schunnig plaatje… of toch niet? Je denkt vrij duidelijk een naakt vrouwenlichaam, of een mannelijk geslachtsdeel te zien, maar bij nader inzien is het dan toch gewoon een vogeltje of iets anders onschuldigs. Briljant bedacht en getekend! Met meteen maar excuses voor brave animatieblog-bezoekers die opeens heel erg geschrokken zijn…

Advies: download Grindhouse lekker illegaal

Animatie.blog.nl sluit zich aan bij het groeiende protest tegen de opsplitsing van de film Grindhouse in Nederland en andere Europese landen. Het is weliswaar geen animatiefilm, maar ik vind het toch belangrijk. Want de filmindustrie gaat hier in haar geldbelustheid te ver in de aantasting van de artistieke integriteit van een film.

Tarantino & Rodriguez
De film, een dubbel-productie van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez, wordt in Europa als twee films uitgebracht, terwijl de regisseurs het als één filmproject hebben bedoeld. Grindhouse moet de sfeer van de oude grindhouses terugbrengen in de bioscopen. Een grindhouse was vroeger een bioscoop waar non-stop B-films werden vertoond. Met één kaartje, kon je er twee films achter elkaar uitzitten. Rodiguez en Tarantino zijn beide dol op oude B-flicks, en wilden het gevoel van de oude grindhouses nog één keertje terugbrengen. Ze maakten opzettelijk twee exploitatie-films, Planet Terror en Death Proof, en produceerden zelfs een aantal fake-trailers voor niet-bestaande films. Het geheel vormt Grindhouse, en zo komt het ook in de Amerikaanse bioscopen.

Geldklopperij
The Weinstein Company (producent van Grindhouse) heeft echter bedacht dat de film in Europa als twee films uitgebracht kan worden. Death Proof komt in juni uit, en Planet Terror in juli. Dat Grindhouse wordt opgesplitst, heeft maar één reden: jou meer geld uit de zak kloppen. De producenten willen dat je twee keer naar de bioscoop gaat, en dus twee keer een kaartje koopt. En wie Grindhouse vervolgens toch nog als geheel wil zien, mèt fake-trailers, kan nòg een keer zijn portemonnee trekken voor de dvd.

Konijn jaagt slang de boom in

Stel je toch eens voor dat je als scenarist een filmscript zou schrijven, en je zet erin:  'konijn jaagt slang de boom in'. Grote kans dat de producer dan zegt: laten we daar maar een animatiefilm van maken. Want hoe krijg je het voor elkaar dat een ècht konijn een èchte slang aanvalt? Godsonmogelijk, zou je zeggen. Maar nee. Zie het YouTube-filmpje hieronder. De werkelijkheid is beter dan animatie. Ik heb al dagen goeie zin door dit grappige filmpje. En hulde aan de man die zijn camera standby had om dit vast te leggen! En er ook nog zo aanstekelijk bij lacht…

KPN failliet, bellers de dupe

Welk deel van bovenstaande kop is waar? ‘KPN failliet’ niet, alhoewel het me niet zou verbazen als het ooit wel zo is. ‘Bellers de dupe’ klopt helaas wel. Het is nogal een offtopic-bericht op een blog over animatiefilms, maar ja, deze blog is een van de weinige middelen die mij resteren om met de buitenwereld in contact te blijven. De hoosbuien buiten maken iedere vorm van rooksignalen vanaf het dak onmogelijk, gezien de recente vogelgriep-constatering in Blijdorp houd ik de postduiven maar liever op stok, en ach, ik zou het haast vergeten te zeggen: het meest gangbare communicatiemiddel – de telefoon – doet het al de gehele dag niet.

Vanmorgen om kwart over 11 deed ik mijn laatste telefoontje. Via mijn InternetPlusBellen-aansluiting van KPN/Planet Internet. En toen liet een of andere KPN’er kennelijk een bekertje koffie in de telefooncentrale vallen, want de rest van de dag (we zijn inmiddels tien uur verder!) is de telefoon hartstikke dood. Internet doet het nog wel, dus ik surfde snel naar de mededelingenpagina van Planet Internet, alwaar ik deze boodschap vond: