Verbazend voorproefje nieuw waterspektakel Disneyland

World of Color is een gloednieuw waterspektakel in Disneyland California dat topscènes en personages uit de bekende Disney classics verzamelt in een ongeziene caleidoscopische ervaring van water, kleur, vuur en licht. Het klinkt misschien wat verwarrend maar de eerste beelden zien er werkelijk spectaculair uit.

De officiële website heeft het onder andere over meer dan 1000 gekleurde waterstralen die tot 60 meter de lucht in spuiten en de meest waanzinnige vormen aannemen, een soundtrack die uiterst zorgvuldig georkestreerd is en werelds grootste waterprojectiescherm. Een combinatie die wel eens voor erg interessante resultaten kan zorgen. De show gaat volgende week 11 juni in première.

Een dergelijke attractie heeft natuurlijk heel wat voeten in de aarde en de ‘achter de schermen’ filmpjes zijn ook vanuit animatieperspectief heel boeiend. Onderstaand kan je bijvoorbeeld een clip bekijken van Pixars inbreng in de World of Color. Eén van de makers verklaart dat Heimlich, de Duitse rups uit A Bug’s Life, opnieuw van nul af aan gecreëerd moest worden omdat de techniek die 10 jaar geleden werd gebruikt niet meer compatibel is met de huidige normen. Ook de moeite zijn de andere ‘behind the scenes’ filmpjes of de knappe interactieve caleidoscoop.

 
Trailer World of Color


Pixar behind the scenes of World of Color

(Via Animation Magazine)

Lees ook:Volledige scène Bolt online
Lees ook:De échte Kung Fu panda
Lees ook:Jerry Seinfeld is een bezige bij
Lees ook:Prachtig eerbetoon aan story artist Joe Ranft
Lees ook:Kleurrijke artwork voor Toy Story 3

7 reacties op “Verbazend voorproefje nieuw waterspektakel Disneyland

 1. Luvlektrik

  Woow :)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jeroen

  Oh wow, dit ziet er indrukwekkend uit. Nu nog het geld vinden om ooit tot in de US te geraken. :)

  Mooie trailer ook, valt me meer en meer op dat Pixar echt wel begint te domineren in de themeparks.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Seppe

  Dat ziet er best indrukwekkend uit, die licht/water-combinatie.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Sanjay

  wauw!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Rex

  nice!!!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Ferry

  Lijkt een beetje op het spektakel dat het filmpark Futuroscope (in Poitiers, Frankrijk) al heel lang doet. Een combinatie van fontijnen, waternevels, licht, op nevels geprojecteerde filmbeelden en in Futuroscope schieten ze er ook nog vuurwerk bij af. Echt super!

    /   Beantwoorden  / 
 7. TAZ

  lijkt wel een beetje op aquanura dat nu in de efteling is geopend.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.