Docter praat over nieuwe film

Pixars Inside Out blijkt de grootste uitdaging ooit voor de regisseur.

Pete Docter was een van de gasten op SIGGRAPH, een jaarlijkse beurs in Californië over alles wat met computeranimatie te maken heeft.

In een interview met THR sprak hij kort over Inside Out. Dat is zijn derde animatiefilm bij Pixar, na Monsters Inc en Oscarwinnaar Up. De regisseur noemt Inside Out het meest uitdagende verhaal dat hij ooit moest maken. Zijn onderstaande citaten onthullen alvast het ambitieuze karakter van de bioscoopprent.

Het verhaal speelt zich af in het hoofd van een elfjarige meid. De hoofdpersonages zijn emoties zoals angst, verdriet, afkeer en geluk.

Voor de film moest Docter twee simultane verhalen creëren: wat er met het meisje gebeurt en wat er in haar gedachten gebeurt. “Eén verhaal is al lastig genoeg, maar nu zijn het twee verhalen die met elkaar in verbinding moeten staan”, aldus de regisseur.

“De karakters worden gevormd door energie, want we proberen voor te stellen hoe gedachten eruitzien. Ze zijn gemaakt van kleine deeltjes die kunnen bewegen. In plaats van iets vloeibaars of vast, gaat het om een enorme verzameling van energie.”

“De film is erg leuk en profiteert gretig van wat animatie allemaal kan”, besluit Docter. Helaas duurt het nog even voor we van het resultaat kunnen genieten in de bioscoop. In Amerika wordt de nieuwe animatiefilm pas verwacht op 15 juni 2015.

(Afbeeldingen: artwork en foto van Docter met dochter Ellie)

Lees ook:D23: Inside Out
Lees ook:Pixar geeft nieuwe plaatjes vrij
Lees ook:Inside Out
Lees ook:Teaser voor Pixars volgende
Lees ook:Karakterposters Binnenstebuiten

Eén reactie op “Docter praat over nieuwe film

  1. TAZ

    het idee van 2 verhalen in een film doet me een beetje denken aan de film osmosis jones dus het kan een best leuke film gaan worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.