Corpse Bride-regisseur maakt Oz Wars

De regisseur van Corpse Bride werkt aan Oz Wars, een nieuwe stop-motionanimatie die gebaseerd is op de wereld en de karakters uit The Wizard of Oz.

Mike Johnson geeft een eigen wending aan de bekende personages uit The Wizard of Oz. In tegenstelling tot heel wat andere projecten (zie Nieuwe Wizard of Oz en Dorothy of Oz), wordt dit een stop-motionanimatie. Samen met Tim Burton regisseerde hij Corpse Bride (2005) en voorheen werkte hij als animator mee aan The Nightmare Before Christmas (1993) en James and the Giant Peach (1996).

In een erg beknopte omschrijving wordt gesproken over Dorothy die betrokken raakt in een mallemolen vol vechtende heksen, zwarte magie, oosterse vechtkunsten en monsters. Volgens John Williams van Vanguard Films wordt Oz Wars een geanimeerde film vol actie en avontuur, maar niet voor kinderen. Met stop motion krijgt het Land van Oz een make-over. De nieuwe wereld wordt duister, sexy en gevaarlijk.

Het script werd (helaas?) geschreven door Rob Moreland, wiens Happily N’Ever After en Space Chimps weinig indrukwekkend waren, en Athena Gam. Vanguard lijkt de laatste tijd flink op dreef, want vorige maand kondigde de studio al drie andere animatiefilms aan (zie Alien Rock Band, Rotten Island en Buzby).

Als we die ene scriptschrijver even negeren, lijkt dit best een interessante film. Johnson heeft heel wat ervaring met uitstekende stop-motionfilms en de fantasievolle wereld van Oz biedt ongetwijfeld heel wat mogelijkheden. Zijn jullie ook zo benieuwd?

(Via Variety)

Lees ook:Politicus van der Ham leent stem aan Space Chimps
Lees ook:Rommelige teaser trailer Space Chimps
Lees ook:Vanguard strikt schrijver voor drie nieuwe films
Lees ook:Teaser voor Dorothy of Oz
Lees ook:Eerste blik op hoofdpersonage Dorothy of Oz

Eén reactie op “Corpse Bride-regisseur maakt Oz Wars

  1. kenny

    corpse bride vond ik wel is tof voor een keer te zien,dus we zullen zien he :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.