Teaser voor Tarzan 3D

Blanke aap slingert door de uncanny valley in nieuwe animatiefilm.

Zoals we eerder schreven, werken Constantin Film en Ambient Entertainment (Animals United) aan Tarzan 3D, een nieuwe bioscoopfilm die de makers omschrijven als een “spectaculaire, geanimeerde safari in een spannend en exotisch landschap.”

De regie is in handen van Reinhard Klooss, die samen met Jessica Postigo en Yoni Brenner ook het script schreef. Voor de film wordt een combinatie gebruikt van computeranimatie en motion capture (een techniek waarbij bewegingen van echte acteurs worden omgezet naar een computermodel).

Dat laatste is er (helaas) ook aan te zien, want sommige stukjes uit de onderstaande teaser voelen nogal nep aan. Daarnaast is het moeilijk om bij de fragmenten uit de jungle niet terug te denken aan de klassieke tekenfilm van Walt Disney. Motion capture is wat mij betreft erg geschikt voor ‘onmenselijke’ personages (Avatar, Rise of the Planet of the Apes, de Hulk uit The Avengers…), maar als het gebruikt wordt voor realistische mensen, levert het vaak onnatuurlijke resultaten op – al zijn de Duitse makers het vast niet me eens.

Het verhaal draait om een driejarige jongen die als enige de crash overleeft wanneer de helikopter met daarin zijn vader en moeder neerstort in de jungle. Gelukkig wordt hij gered en grootgebracht door een groep berggorilla’s. Pas later maakt Tarzan kennis met Jane Porter, de dochter van een natuurkenner.

De Amerikaanse acteur Kellan Lutz (Twilight) wordt Tarzan en Spencer Locke (Resident Evil: Afterlife) kruipt in de huid van Jane. De film wordt in 2013 in de bioscoop verwacht.

Eerste teaser voor Tarzan 3D

Achter de schermen (motion capture, concept art, interviews)

(Met dank aan Harald voor de tip)

Lees ook:Nieuw voorsmaakje van 3D-Tarzan
Lees ook:Nieuwe blik op 3D-Tarzan
Lees ook:Trailer voor 3D-Tarzan
Lees ook:Verse beelden uit Tarzan
Lees ook:Eerste details uit Tarzans nieuwe 3D-film

11 reacties op “Teaser voor Tarzan 3D

 1. Reinier

  Bij Kuifje vond ik de uncanny valley ook nog wel mee vallen,maar dit ziet er inderdaad niet uit.

    /   Beantwoorden  / 
 2. DragonMaster

  Geef mij de Disney versie van Tarzan maar. Leijke motion capture zeg.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Tom

  Het is het nét niet, maar toch krijg ik er een warm gevoel van.

    /   Beantwoorden  / 
 4. peter

  ziet er wel prachtig uit.

  ff ander nieuws seppe er is een trailer voor ‘Ernest & Celestine’ op internet.

    /   Beantwoorden  / 
 5. TAZ

  de trailer ziet er heel erg mooi uit vindt ik.

    /   Beantwoorden  / 
 6. vergete

  Ik heb geen uncanny valley gevoel bij dit filmpje. Misschien als ik het op een groter scherm met betere kwaliteit zie wel, maar nu valt het me goed mee.

    /   Beantwoorden  / 
 7. poppie

  de achtergronden doen me wel denken aan de disney tarzan tekenfilm

    /   Beantwoorden  / 
 8. 5tarvin

  voor een teaser bevat het een hoop fouten

    /   Beantwoorden  / 
 9. Hansje

  Ik vind het er goed uit zien. De onderwerpkeuze mag dan wat ongelukkig zijn, maar volgens mij zijn ze goed bezig daar in Duitsland. Aan het echte ‘acteerwerk’ (de wat subtielere emoties) mag nog wel wat geschaafd worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Reinhard Klooss er een spectaculaire film van maakt. Ik was al gecharmeerd van zijn “Konferenz der Tiere”, maar als we alles eindeloos blijven vergelijken met de Pixar/Disney/DreamWorks/BlueSky films, wordt het natuurlijk nooit wat hier in Europa.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Roel

  Ik snap het nut van deze remake niet, tarzan ziet er trouens ook enorm lelijk uit, niet wat hij vroeger is geweest bij Disney. triest! :(

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.