The Borrower Arrietty wordt nieuwste animatiefilm van Studio Ghibli

Het volgende animatieproject van de Japanse studio is bekend.

Toen producer Toshio Suzuki animator Hiromasa Yonebayashi voorstelde als regisseur voor de nieuwste tekenfilm van Studio Ghibli, fronste Hayao Miyazaki even zijn wenkbrauwen. De oprichter van de wereldberoemde Japanse studio wilde de 36-jarige man namelijk als hoofdanimator gebruiken voor zijn volgende project.

Overtuigd van diens kwaliteiten, gaf hij Yonebayashi toch groen licht en wordt dit dus het spannende regiedebuut voor de animator die meewerkte aan films als Spirited Away, Howl’s Moving Castle en Ponyo on the Cliff by the Sea. Bovendien wordt hij met zijn 36 lentes meteen ook de jongste regisseur in de geschiedenis van Ghibli.

De film die hij mag regisseren heet The Borrower Arrietty en wordt een adaptatie van The Borrowers van Mary Norton. De bekroonde kinderroman uit 1952 vertelt het verhaal over een familie kleine wezentjes die af en toe wat spullen ‘lenen’ van de mensen, maar zich nooit laten zien.

Miyazaki maakte het script samen met Keiko Niwa, die eerder meeschreef aan Gedo Senki. Ondertussen heeft de kersverse regisseur Yonebayashi zelf de storyboards al afgewerkt.

Opmerkelijk detail: Miyazaki schreef het verhaal en baseerde zich op zijn herinneringen aan de roman die hij veertig jaar geleden als twintiger had gelezen. Een erg letterlijke interpretatie van het boek wordt het dus ongetwijfeld niet.

De Japanse titel van de animatiefilm heet voluit Karigurashi no Arrietty. Letterlijk vertaald betekent dit Arrietty Borrows Everything. Arrietty is de naam van het eigenzinnige dochtertje en een van de hoofdpersonages uit de film rond het minivolkje. In de film gebeurt het onvermijdelijke: ze wordt gezien door een kleine jongen en een bijzondere vriendschap vloeit voort uit de ontmoeting.

De Franse harpiste en zangeres Cécile Corbel zal de tekenfilm met haar Keltische muziek opluisteren. Naar verluidt zingt ze het titelnummer in het Japans met een vreemde tongval, maar op haar website geeft ze gelukkig zelf aan dat ze binnenkort enkele extra taallessen neemt. Muziek is een belangrijk element in de tekenfilms van de Japanse animatiestudio, dus dat probleem wordt vast snel opgelost.

De nieuwe film wordt in Japan in de zomer van 2010 verwacht. Wanneer vaste Ghibli-distributeur Walt Disney de film bij ons uitbrengt, is voorlopig nog niet bekend.

(Via GhibliWorld en ANN, met dank aan Nancy voor de tip)

Lees ook:Knappe trailer voor The Borrower Arrietty
Lees ook:Nieuwe afbeeldingen uit The Borrower Arrietty
Lees ook:Volgende Ghibli aangekondigd
Lees ook:Leuke clip uit The Borrower Arrietty
Lees ook:Nieuwe Ghibli-trailer

Eén reactie op “The Borrower Arrietty wordt nieuwste animatiefilm van Studio Ghibli

  1. luc

    Kan niet wachten. Ik heb wel weer zin in een meesterwerk van studio Ghibli. Ghibli staat toch bijna altijd garant voor kwaliteit releases.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.