Nieuwe, Europese animatiefilm over de wrede burgeroorlog in Angola.
Another Day of Life is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Poolse schrijver Ryszard Kapuściński, waarin hij vertelt over zijn ervaringen tijdens de burgeroorlog in Angola.
Tien jaar lang reist journalist Kapuściński door Afrika om de groei en onafhankelijkheid van het continent met eigen ogen waar te nemen. Aan de koloniale bezetting van de landen komt stilaan een einde.
Wanneer hij in oktober 1975 aankomt in Luanda, de hoofdstad van Angola, verlaten de Portugezen het land. Er heerst chaos en verschillende groeperingen strijden om de macht. Wanneer hij op zoek gaat naar de waarheid, ziet hij allerlei verschrikkingen die de burgeroorlog met zich meebrengt: wachtposten bemand door kindsoldaten, massa’s onschuldige burgers die werden afgeslacht en een nietsontziend verzetsleger. Onderweg maakt hij kennis met de Angolese journalist Artur Queiroz, de twintigjarige vrijheidsstrijder Carlotta, Commandante Farrusco en Mauricio van de Cubaanse militie die aan de zijde van de Angolese onafhankelijkheidsbeweging vecht.
De hybridefilm wordt ingeblikt door het regisseursduo Raúl de la Fuente en Damian Nenow. De eerste ontfermt zich over het liveactiongedeelte, een documentaire met persoonlijke getuigenissen. De tweede staat aan het hoofd van de computeranimatie die de herinneringen van de journalist in beeld brengt. Nenow is bekend van zijn meermaals bekroonde korte film Paths of Hate en lijkt voor zijn avondvullende debuutfilm een gelijkaardige, rauwe stijl te gebruiken.
Another Day of Life is een Europese samenwerking van Platige Films (Polen), Kanaki Films (Spanje), Wüste Film (Duitsland) en Walking the Dog (België). Het budget bedraagt ongeveer 4,5 miljoen euro. De productie start in de herfst en het afgewerkte resultaat wordt rond mei 2015 verwacht.
Trailer Another Day of Life
(Via Twitch)
Lees ook:Korte documentaire: Life After Pi
Lees ook:Life is Beautiful
Lees ook:Trailer voor Jan Svankmajers Surviving Life
Lees ook:Eerste teaser voor The Life of Guskou Budori
Lees ook:Eerste bewegende beelden Planet 51