Animatiefilms op tv (8 – 14 januari)

Deze week draaien er helaas niet veel animatiefilms op tv, maar een daarvan is wel een veelgeprezen, met een Oscarnominatie bekroonde, film voor volwassenen.

Maandag 10 januari

20.30 – 22.30 Casper (RTL 8 )

Hoewel het eenzame spookje Casper alleen op zoek is naar een vriendje om mee te spelen, jaagt hij tot zijn grote verdriet de mensen keer op keer de stuipen op het lijf. Totdat Kat in Caspers spookhuis Whipstaff Manor komt wonen. Haar excentrieke vader Dr. James Harvey, een ervaren ‘geesten therapeut’, is ingehuurd door de nieuwe eigenaars van het spookhuis, de onuitstaanbare Carrigan Crittenden en haar partner, Dibbs, om Casper en z’n drie ooms weg te jagen. Carrigan probeert werkelijk alles om de spoken te verdrijven en zo in het bezig van de schat van Whipstaff Manor te komen. Maar Caspers onverbeterlijke ooms, Stinky, Stretch en Fatso hebben hun eigen methoden om ongewenste gasten van zich af te schudden.

Woensdag 12 januari

22.40 – 00.10 Waltz with Bashir (Ketnet/Canvas)

Ari, een Israëlische regisseur, heeft midden in de nacht een afspraak met een vriend in een bar. De vriend wordt gekweld door terugkerende nachtmerries waarin hij stelselmatig wordt achtervolgd door een grote groep van 26 honden. Precies het aantal honden dat hij heeft moeten doden tijdens de Libanese oorlog in 1982. De volgende dag komt voor het eerst een herinnering uit die periode bij Ari naar boven. Een stilzwijgend, kwellend beeld: hijzelf, als jonge soldaat, samen met twee vrienden badend in de buurt van Beiroet. Hij ervaart dan de behoefte om de waarheid te ontdekken over dat specifieke moment in de geschiedenis en over zichzelf. Om daarin te slagen besluit hij zijn vroegere oorlogskameraden verspreid over de wereld op te zoeken en te interviewen. Hoe dieper Ari in zijn persoonlijke verleden graaft, hoe meer de verdrongen beelden uit zijn geheugen naar boven komen. De film kreeg een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film en werd genomineerd voor vier Annie Awards (Beste Animatiefilm, Beste Regie, Beste Muziek en Beste Script).

Trailer voor Waltz with Bashir

(Met dank aan Titia voor de tips)

Heb je zelf ook nog interessante animatiefilms gespot? Aarzel dan niet en stuur ons een virtueel briefje via [email protected].

Lees ook:Animatiefilms op tv (22 – 28 mei)
Lees ook:Animatiefilms op tv (30 oktober – 5 november)
Lees ook:Animatiefilms op tv (5 – 11 maart)
Lees ook:Nieuwe Belgische Animatiefilm: MACRALES
Lees ook:Animatiefilms op tv (4 juli – 10 juli)

2 reacties op “Animatiefilms op tv (8 – 14 januari)

 1. Hans W.

  Toch is CASPER zeker de moeite waard. Het was de eerste feature met een computergeanimeerde figuur in de hoofdrol, en daarmee een belangrijke film binnen de animatiegeschiedenis.
  Overigens acteert Christina Ricci bewonderingswaardig goed met haar (op de set nog niet aanwezige) tegenspelertje Casper. Ik zag gisteren FOEKSIA DE MINIHEKS (= geen animatie), waar acteurs nog regelmatig over andere, later er met de computer in gezette, figuren heen kijken, of er naast. Die ‘eyeline’ goed krijgen blijft kennelijk moeilijk, zoals je ook in de recente ALVIN & THE CHIPMUNKS-films kunt zien.

    /   Beantwoorden  / 
 2. yvonne

  Goede avond..Wij zijn een gezin van 6 personen met 4 kinderen van 10 9 8 en 7 jaar..Het in nu zomervakantie maar We vroegen ons af waarom de animatie films pas om 20.30 beginnen??
  Onze Kids gaan rond deze (20.30) hun bed in..zou leuk zij als jullie dit soort films naar 19.00 kunnen verplaatsen !

  Mvg gezin 6

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.