Categorie: "Vanguard Animation"

Politicus van der Ham leent stem aan Space Chimps

D66-politicus Boris van der Ham heeft een stem ingesproken voor de Vanguard animatiefilm Space Chimps. Niet voor de rol van zijn naamgenoot Ham, maar voor de senator die toestemming geeft aan de apen om de ruimte in te gaan. De volledige opbrengst van zijn werk doneert hij aan KWF Kankerbestrijding.

Onderstaand vind je enkele Franse posters van Space Chimps die, als we de abominabele Imdb score van 3,8/10 mogen geloven, misschien leuker zijn dan de film zelf. De chimpansees vliegen de ruimte in op 8 oktober in Nederland en op 22 oktober in België.

Flauwe trailer Space Chimps

2oth Century Fox heeft dit weekend de trailer gelanceerd voor hun nieuwe computeranimatiefilm Space Chimps, over een aantal chimpanzees die een ruimtereis gaan maken. De stemmen in de film zijn van komiek Andy Shamberg, Jeff Daniels, Stanley Tucci en Patrick Warburton. Regisseur Kirk de Micco leerde het animatievak als schrijver en producer van films als Quest for Camelot en Racing Stripes. Niet de beste papieren dus.

En dat merk je ook na het zien van deze trailer. Alles is heel erg flauw en dom. Het gaat hier duidelijk om veel fysieke grappen en grollen (die niet grappig zijn), waarbij het plot er een beetje achteraan huppelt. Maar goed, misschien is Space Chimps nog leuk voor de kinderen, maar animatieliefhebbers zoals wij moeten hier met een grote boog omheen lopen. Nu maar wel hopen dat De Micco's contributie aan DreamWorks' neanderthalercomedy Crood Awakening, van John Cleese, grappiger is dan deze ruimteapen. Space Chimps gaat in oktober in de bioscopen draaien.

Rommelige teaser trailer Space Chimps

Ik heb mijn twijfels of deze teaser van de animatiefilm Space Chimps het daglicht wel had mogen zien. Ik vermoed eerder dat dit een soort testrun is die per ongeluk op het internet is beland. Het ziet er namelijk zo amateuristisch uit dat het zelfs de reputatie van Vanguard Animation ernstige schade zou toedoen. De trailer toont een scène waar een brullende chimpansee de ruimte in gelanceerd wordt. De abominabele voice-over en de slagzin Space Chimps … boldly goes where no man has gone before wekt evenmin vertrouwen.