Harige animatie voor Fit

Bekijk de monsterlijke videoclip van Nederlandse bodem.

Van de Nederlandse muziekwereld ken ik erg weinig, maar toch blijf ik min of meer op de hoogte van de nieuwste hits. Mijn geheim? De leuke, geanimeerde videoclips die ervoor gemaakt worden (zoals dat bijvoorbeeld voor de 3JS, Gers Pardoel, Guus Meeuwis en Lucky Fonz III gebeurde).

Vandaag heb ik weer iets nieuws leren kennen: Duurt Te Lang, een nieuwe single van hiphopper Fit. Nog nooit van gehoord, maar van Job, Joris & Marieke natuurlijk wel. De Nederlandse studio – die met de clip voor Happy Camper al ervaring had met harige monsters – creëerde een toffe animatie bij de tekst.

In het lied wordt gezongen over een relatie die te lang aansleept. Dat verhaal werd door Job, Joris & Marieke in een monsterlijke vorm gegoten. In de onderstaande clip is te zien hoe twee wezens een huiselijke ruzie hebben. Alles gebeurt in slow motion. Dat paste niet alleen bij de titel, maar was ook erg handig. De videoclip moest namelijk al op een paar weken tijd klaar zijn. Door de vertraagde beelden te gebruiken, hoefden de makers maar een minuut te animeren.

Voor de videoclip kregen Job, Joris & Marieke hulp van Olof Borgwit (White Olive), die op dat moment stage liep. De laatste keer dat de studio wat voor een Nederlandse hiphopper maakte (Ik Neem Je Mee), werd het resultaat meer dan veertien miljoen keer bekeken. Dat belooft…

Videoclip Duurt Te Lang

Lees ook:Nieuwe videoclip door Job, Joris en Marieke
Lees ook:Het is niet grappig, het is Kunst – kortfilm van Nederlandse bodem
Lees ook:Animatie avond Filmmuseum Amsterdam
Lees ook:Animatie in de kijker op Bosch Art Film
Lees ook:BNO organiseert animatieavond op 12 oktober

Eén reactie op “Harige animatie voor Fit

  1. DragonMaster

    Nice!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.