Nameless World

Leuke videoclip met personages uit de stripreeks Zombillenium.

Voor Nameless World, het nieuwe liedje van de Franse band Skip the Use, werd een geanimeerde muziekvideo gemaakt. De regisseur is de bekende, Franse illustrator en striptekenaar Arthur de Pins.

Opvallend is dat de clip zich afspeelt in het universum van zijn komische stripreeks Zombillenium. De verhalen volgen de belevenissen van vampiers, weerwolven, spoken en andere griezelige wezens die in het gelijknamige pretpark werken.

De muziekvideo bevat populaire karakters uit de monsterverhalen – zoals Aton de mummie en Gretchen de heks – en meerdere verwijzingen naar de strips (zowel de onderstaande videoclip als het eerste stripalbum begint met een mummie die langs de kant van de weg staat te liften).

De korte film (3D-animatie met een 2D-uiterlijk) werd gemaakt bij de Belgische animatiestudio Dreamwall en dient tegelijk als voorproefje van de avondvullende stripverfilming, waar De Pins ook als regisseur aan verbonden is. Die bioscoopfilm is nog niet in productie, maar wel al enkele jaren in ontwikkeling bij Maybe Movies en 2 Minutes, in samenwerking met uitgeverij Dupuis (Belvision). De look van de animatiefilm zou dicht aanleunen bij die van de onderstaande clip.

Nameless World

Lees ook:Geanimeerde videoclip: Apache
Lees ook:Charlie Darwin van The Low Anthem in stop motion
Lees ook:Shaango: ijzersterke kortfilm voor stripverhaal
Lees ook:When My Baby Smiles at Me I Go to Rehab
Lees ook:Animatie voor My Flea has Dogs

Eén reactie op “Nameless World

  1. DragonMaster

    Toffe strips, ik kijk uit naar de animatiefilm ervan

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.