Categorie: "Weinstein Co."

Nieuwe poster Igor

IMPA stelt onderstaande poster van Igor tentoon, de nieuwe computeranimatie film van de Weinstein Company en Exodus Film Group. Igor verschijnt in de Nederlandse en Vlaamse bioscoop op respectievelijk 11 en 17 december van dit jaar.

Wie is wie in Igor?

De Weinstein Company wil in samenwerking met Exodus Film Group het monstergenre nieuw leven inblazen met de animatiefilm Igor. Hieronder vind je afbeeldingen van alle gekke personages in deze film, gespeeld door grote namen als John Cleese, Jennifer Coolidge, John Cusack, Steve Buscemi, Arsenio Hall, Sean Hayes, Eddie Izzard, Jay Leno, Molly Shannon en Christian Slater.

Je krijgt nog meer beelden te zien in een interessante
Making Of via deze link.

Voorbeeldige dolfijnen vs. asociale zeehonden in Navy Seals

Navy Seals wordt het eerste computergeanimeerde project dat voortkomt uit het samenwerkingsakkoord tussen The Weinstein Company en Exodus Film Group. Nadat de Weinsteins de productierechten van de animatiefilm Igor hadden aangekocht, werd op het Cannes Filmfestival een samenwerking aangekondigd om een hele reeks animatiefilms te maken.

Navy Seals is een avontuurlijke familiekomedie over een elitaire groep US Navy dolfijnen die gevangen wordt genomen. Hun enige hoop op redding ligt in de vinnen van een groep asociale zeehonden. Het verhaal is gebaseerd op echte militaire operaties waar de hulp van zeezoogdieren wordt ingeroepen.

John Goodman en Eddie Griffin in Bunyan & Babe

Als er één Amerikaanse acteur is die graag gezien wordt in een houthakkershemd is het wel John Goodman. Ook Exodus Film Group zag het potentieel en van het één kwam het ander: Goodman zal zijn stem lenen aan de Amerikaanse houthakkersmythe Paul Bunyan in de nieuwe live-action/computeranimatie film Bunyan & Babe. Eddie Griffin (Undercover Brother, Norbit) speelt zijn trouwe metgezel: een blauwe os genaamd Babe.

Nog meer ruimtewezens in Escape From Planet Earth

Ja, ik weet het. Saai plaatje, zo’n bedrijfslogo. Maar bij dit bericht kon ik niks beters vinden. Zo vers is het nieuws. De illustere gebroeders Weinstein (topproducers in Hollywood) hebben de smaak van animatiefilms nog meer te pakken dan ik eerder al schreef. Hun laatste aankondiging is een film getiteld Escape From Planet Earth.

De Weinsteins hebben de smaak te pakken

De gebroeders Weinstein (nogal invloedrijke producers in Hollywood) hebben de smaak van animatiefilms te pakken. Hun eerste animatiefilm – Hoodwinked, een ‘whodunnit’-versie van Roodkapje – is nog niet eens in Nederland verschenen, of de volgende films staan alweer op stapel. Alhoewel dat vooral opgekochte films zijn.

Gisteren maakte The Weinstein Company bekend dat het de animatiefilm Igor heeft gekocht van Exodus Film Group. Het verhaal gaat over de gebochelde laboratorium-assistent van een dwaze wetenschapper, die zelf ook een dwaze wetenschapper wil worden, om de eerste plaats te kunnen winnen bij de jaarlijkse Evil Science Fair. Met een vleugje horror, maar vooral ook veel humor. Onder andere Steve Buscemi en John Cleese doen de stemmen, dus dat zit wel goed. We moeten alleen nog tot 2007 wachten voor we er iets van kunnen zien.

Ondertussen hebben de Weinstein een Europese film opgekocht: Doogal.