De Weinsteins hebben de smaak te pakken

De gebroeders Weinstein (nogal invloedrijke producers in Hollywood) hebben de smaak van animatiefilms te pakken. Hun eerste animatiefilm – Hoodwinked, een ‘whodunnit’-versie van Roodkapje – is nog niet eens in Nederland verschenen, of de volgende films staan alweer op stapel. Alhoewel dat vooral opgekochte films zijn.

Gisteren maakte The Weinstein Company bekend dat het de animatiefilm Igor heeft gekocht van Exodus Film Group. Het verhaal gaat over de gebochelde laboratorium-assistent van een dwaze wetenschapper, die zelf ook een dwaze wetenschapper wil worden, om de eerste plaats te kunnen winnen bij de jaarlijkse Evil Science Fair. Met een vleugje horror, maar vooral ook veel humor. Onder andere Steve Buscemi en John Cleese doen de stemmen, dus dat zit wel goed. We moeten alleen nog tot 2007 wachten voor we er iets van kunnen zien.

Ondertussen hebben de Weinstein een Europese film opgekocht: Doogal.

Die titel zegt je misschien niks; in Europa werd de film het afgelopen jaar door Pathé uitgebracht onder de naam The Magic Roundabout. Alleen niet in Nederland, voor zover ik weet. Wat verwonderlijk is, want met stemmen van Kylie Minogue en Robbie Williams, had de film toch heel wat aandacht kunnen krijgen. En nu zwicht dus zelfs Amerika voor deze Europese animatiefilm.

Misschien toch maar even snel de website en de trailer bekijken… al moet ik zeggen: ik loop niet over van enthousiasme.

Lees ook:John Cleese helemaal niet met pensioen
Lees ook:Robbie Wiliams uit Doogal gewipt
Lees ook:Nieuwe poster Igor
Lees ook:Bij Disney tekenen ze weer…
Lees ook:The Wild gedegradeerd tot kinderfilm

Eén reactie op “De Weinsteins hebben de smaak te pakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.