Weinstein brengt vier animatiefilms uit in 2013

De filmstudio pakt volgend jaar uit met vier nieuwe bioscoopfilms.

Animatiefilms brengen tonnen geld op en dat is ook The Weinstein Company niet ontgaan. Hoewel de productiestudio en distributeur in het verleden afwisselend succes had met animatiefilms (TMNT, Hoodwinked, Igor, Hoodwinked 2), brengt het volgend jaar niet minder dan drie nieuwe animatiefilms naar de Amerikaanse bioscoopzalen.

Het eerder aangekondigde ruimteavontuur Escape from Planet Earth werd met een jaartje uitgesteld, zodat de studio 2013 overspoelt met vier titels. Straks raakt de markt nog verzadigd met animatiefilms… Onderaan volgt een opsomming van de vier geanimeerde films en hun Amerikaanse releasedatum.

Escape from Planet Earth (14 februari 2013) – Een onhandige, nerdige alien moet zijn broer Scorch Supernova redden. Scorch is een heldhaftige, maar roekeloze astronaut en liep in een valkstrik op een vreemde planeet. Meer info en de eerste beelden vind je in ons vorige bericht.

Leo the Lion (30 augustus 2013) – Een verhaal over een bijzonder buitenbeentje; een jonge, vegetarische leeuw die niet aanvaard wordt door zijn vleesetende soortgenoten. (Geen slimme titel, want zo heette ook de brullende mascotte van MGM.)

The Trick or Treaters (25 oktober 2013) – Een film over een groep dieven die afgelegen dorpjes beroven, tot ze betoverd worden door een jong weesmeisje.

Santapprentice (6 december 2013) – Een tekenfilm over een jonge wees die als opvolger wordt uitgekozen wanneer de Kerstman te oud wordt en een vervanger moet aanduiden. Als ik me niet vergis, is dit eigenlijk de Engelse versie van een handgetekende animatiefilm van Franse bodem. De film werd al eerder op Animatieblog besproken (zie knappe trailer) en is wellicht – zeker visueel – de mooiste van de vier films.

Inderdaad, niet alles klinkt even boeiend en origineel, maar misschien zit er een aangename verrassing tussen. Daarnaast laat de studio weten dat er aan Cricket in Times Square wordt gewerkt, een nieuw project van Evan Spiliotopoulos. Hij schreef mee aan Disney-sequels zoals The Jungle Book 2, The Lion King 3, Pooh’s Heffalump Movie, Tarzan 2, Cinderella 3 en Tinker Bell and the Lost Treasure. Dat zegt genoeg, denk ik.

(Via Coming Soon)

Lees ook:Trailer Escape from Planet Earth
Lees ook:Filmposter Escape from Planet Earth
Lees ook:Bekende stemmen in Escape from Planet Earth
Lees ook:Voorbeeldige dolfijnen vs. asociale zeehonden in Navy Seals
Lees ook:Nog meer ruimtewezens in Escape From Planet Earth

2 reacties op “Weinstein brengt vier animatiefilms uit in 2013

 1. Eline

  Escape from Planet Earth lijkt op Planet 51; Leo the Lion doet me denken aan Madagascar en The Wild = niet goed.

  De enige interessante titels zijn The Trick or Treaters en Santapprentice.

  Niet super enthousiast dus. Maar we zullen wel zien, I guess. Ik hoop dat het het imago van animatie niet schaadt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  dan zitten er dus weer een leuke kerstfilm en een leuke halloweenfilm bij voor 2013.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.