Archief: maart 2008

Prijsvraag: win dvd’s Nederlandse animatie

Met dank aan het NIAf (Nederlands Instituut voor Animatiefilm) mogen we 2 exemplaren van de nieuwe dvd Animated Shorts 2004-2007 weggeven! Hierop vind je een compilatie van animatiefilms die in de genoemde periode zijn gerealiseerd in de Ateliers van het Nederlandse Instituut voor Animatiefilm en een heleboel extra’s.

Wat moet je doen om zo’n knappe dvd in de wacht te slepen?

Mad Monkey, Korea brengt kwaliteit

Mad Monkey

Korea, meer bepaald Zuid-Korea, vooral bekend als land waar studio’s hun animaties naar opsturen om te laten inbetweenen, heeft de laatste jaren zelf al heel wat mooie projecten afgeleverd. Studio Flying, heeft in 2006 AAchi & SSipak op de festivals losgelaten wat leidde tot naambekendheid en appreciatie van hun werk. De stijl ligt dicht bij Studio4°C (Japanse studio die Tekkon Kinkreet maakte), explosieve anime met originele personages en mooie uitgewerkte animatie. Studio Flying komt nu aanzetten met een nieuw project, Mad Monkey.

Efteling maakt animatiefilm

Ik ben een trouwe fan van het pretpark de Efteling. Het sprookjesbos is betoverend, de attracties zijn uitgewerkt met oog voor detail, kortom de Efteling weet me keer op keer te betoveren… enkel die clowneske parkmascotte Pardoes doet me weinig. En het wil nu net lukken dat deze hofnar de hoofdrol gaat vertolken in de allereerste animatiefilm van het Brabantse pretpark.

Na de Sprookjesboom tv-serie komt de Efteling dus met een volledige tekenfilm die speciaal voor de televisie geproduceerd wordt. De film zal naar verwachting in 2009 worden uitgezonden, aldus het Efteldingen blog. Binnenkort wellicht meer informatie.

Björk’s Wanderlust, eentje om naar uit te kijken!

Wanderlust

Björk's nieuwe video Wanderlust houdt me al een tijdje bezig. Om niet te zeggen dat ik er al een volledige maand à 2 maand op wacht! De 7 en een halve minuut durende muziekclip zal op 1 April op internet verschijnen. Voorlopig moeten we het dus nog steeds doen met de veelbelovende stills uit de clip en een kort stukje op youtube. Wat het geheel allemaal nog toffer maakt is dat deze clip ook nog eens stereoscopisch is.

Exclusieve foto’s The Tale of Despereaux

                                        

Dank je Wendy voor al die aardige woorden. Ik weet zeker dat ik me hier op Animatieblog thuis zal voelen. En als eerste artikel heb ik een exclusiefje: ik heb nl. de hand weten te leggen op 2 nieuwe foto's (en 1 oudere foto) voor Universals komende computeranimatiefilm The Tale of Despereaux. De film, met stemmen van o.a. Matthew Broderick (die gelukkig Justin Long verving) en Harry Potter-actrice Emma Watson, gaat over een dappere muis die zijn koninkrijk moet redden.

Edgar Schaake schrijft mee!

Alweer goed nieuws voor onze vaste lezers! Journalist Edgar Schaake (links ;-) op de foto) versterkt vanaf heden de redactie van Animatieblog. De meeste onder jullie zullen Edgar vast kennen als schrijver van het naburige Hollywoodblog, waarvan hij sinds september 2006 de redactie verzorgt. Nu is hij klaar om er nog een schepje bovenop te doen en ook het animatieblog van zijn expertise te voorzien…

Nederlandse stemmen en trailer Kung Fu Panda

Gisteren is de Nederlandse cast bekend gemaakt voor de Dreamworks animatiefilm Kung Fu Panda. Radio-dj Edwin Evers mag in de poten van Jack Black treden om de hoofdrol van Panda op zich te nemen. We horen Rik Felderhof als Meester Shifu, Yolanthe Cabau van Kasbergen als tijger, Jörgen Raymann als Monkie, Sander de Heer als Tai Lung, Thom Hoffman als Kraan, Rogier Komproe als Mantis, Rients Gratema als Meester Oogway en Murth Mossel als Rhino Commander.

Peur(s) du Noir komt naar Amsterdam

 

Volgende maand kunnen we de zwart-wit animatiefilm Peur(s) du Noir gaan bekijken in Amsterdam. Op 14 en 16 april draait de huiveringwekkende animatiefilm om respectievelijk 15u50 en 16u00, in het kader van het Amsterdam Fantastic Film Festival (AFFF) en van donderdag 24 tot en met 29 april speelt hij dagelijks om 19u00 in de Melkweg Cinema. Dat AFFF belooft trouwens nog meer animatie in zijn programma: Film Noir, 5 Centimeters per Second / Voices of a Distant Star, Appleseed Saga: Ex Machina, Sword of the Stranger en Vexille

Dragon Hunters in de Belgische bioscoop & winnaars bekend

Vandaag komt de Franse animatiefilm Chasseurs de Dragons (Dragon Hunters/Draken Jagers) uit in de Belgische bioscoopzalen. Het is nog ongeveer een maandje wachten (23 april) voor hij in Nederland verschijnt. Dragon Hunters is een 3D animatiefilm gebaseerd op de 2D serie die momenteel ook op Ketnet te bekijken is.

Het verhaal gaat over twee drakenjagers Gwizdo en Lian-Chu. De wereld is verdeeld in kleine futuristische eilandjes en de bevolking wordt geteisterd door allerhande draken. De twee helden krijgen de taak om het kasteel van koning Arnold te verdedigen tegen de World Eater, een verschrikkelijke draak die om de 20 seizoenen terugkeert om terreur en vernieling te zaaien.

Onderstaand vind je de winnaars van onze wedstrijd.