Categorie: "Algemeen"

Animatieblog bestaat zes jaar

Je favoriete animatiesite blaast vandaag zes, jawel zés, kaarsjes uit. Volgens de Chinese kalender is 2012 het jaar van de Draak, maar als het aan ons ligt wordt 2012 weer het jaar van de Animatie. En wát voor een!

Niet alleen omdat er dit jaar heel wat veelbelovende animatiefilms verschijnen – The Pirates!, Brave, Frankenweenie, Wreck-It Ralph en Paranorman, om er enkele te noemen – maar ook omdat 2012 het jaar wordt van de wedergeboorte van Animatieblog.

Animatieblog bestaat vijf jaar

Vandaag, 30 januari 2011, is het precies vijf jaar geleden dat het eerste bericht op Animatieblog verscheen. Wat Ferry Piekart in 2006 startte als een bescheiden, maar interessante blog over animatie, is ondertussen uitgegroeid tot een drukbezochte plek op het internet voor en door animatieliefhebbers.

Vandaag, 2.634 berichten later, is het enthousiasme van de redactie (Tünde en ik) nog steeds even groot en lijken jullie de berichten op deze site nog steeds te waarderen.

Omdat we moeilijk iedereen op taart kunnen trakteren, verklappen we alvast dat er grote veranderingen op komst zijn. Achter de schermen wordt gewerkt aan iets dat de huidige blog op alle vlakken moet (en zál) overtreffen. Animatieblog 2.0, zeg maar. Wat dat allemaal inhoudt, horen jullie later wel.

In elk geval dragen we dit verjaardagsfeest op aan jullie, onze steeds talrijker wordende lezers, van wie de tips, reacties, e-mails en complimenten op animatiefestivals, ons dagelijks motiveren om te blijven doen wat we de voorbije jaren deden.

Bedankt!

Animatieblog plaatst werk van eigen bodem in de kijker

Animatieblog plaatst werk van eigen bodem in de kijker

Vanaf vandaag schenken we het leven aan een nieuwe rubriek: Werk van eigen bodem. In deze rubriek zullen op regelmatige basis animaties verschijnen die gemaakt werden door Nederlands en Belgisch talent. Dat kunnen zowel bekende, professionele animators zijn als kersverse animatiestudenten die hun eerste, veelbelovende stappen zetten in deze fantasievolle wereld.

Het nieuw bloed van Animatieblog

Maak kennis met de nieuwe animatiebloggers

We zijn eruit! Enkele weken geleden plaatste ik een oproep voor nieuwe collega’s en ondertussen vloeiden er achter de schermen heel wat bloed, zweet en tranen. Uit alle inzendingen van heel wat sterke kandidaten is er eindelijk een selectie gemaakt. Met veel trots stel ik jullie vandaag niet een, niet twee, maar wel drie nieuwe collega’s voor.

Animatieblog zoekt nieuw bloed! [update]

Animatieblog is op zoek naar nieuw bloed. Word jij de nieuwe blogger?

Geen paniek, Animatieblog houdt niet op. Integendeel! Om jullie nog beter op de hoogte te houden van nieuwe en interessante creaties uit de boeiende animatiewereld, ben ik op zoek naar versterking. Na het vertrek van mijn twee collega’s (zie vorig bericht), is er plaats voor een enthousiaste animatieblogger (of twee). Iets voor jou? Lees dan als de wiedeweerga verder… [update 18 maart]

Het 1500e bericht van Animatieblog…

Happy dag! Animatieblog viert het 1500e bericht

…brengt voor een keertje geen animatienieuws maar gaat helemaal over Animatieblog zelf. Wat kan je nog verwachten na ruim drie jaar animatienieuws?

Remy uit RatatouilleBegin 2006 richtte Ferry Piekart, de vader van Animatieblog, voor het eerst een blog op over animatie. Als een van de weinigen bracht hij jullie via deze website in verstaanbaar Nederlands op de hoogte van het reilen en zeilen in de wondere wereld van de animatie. Hij werd door de jaren heen bijgestaan en opgevolgd door Wendy Snoeckx, Andreas De Ridder, Edgar Schaake, Valérie Wauters, Daisy Dierikx en ondergetekende.

En zo komt het dat we vandaag het duizend vijfhonderdste bericht op Animatieblog tellen. En jullie, enthousiaste lezers, zorgden samen voor bijna drie keer zoveel reacties! Waarvoor dank, want feedback is altijd interessant en het is leuk om te weten hoe jullie over de verschillende onderwerpen denken die allemaal aan bod komen.

Wat brengt de toekomst nog voor Animatieblog?

Animatieblog neemt afscheid van twee collega’s

Animatieblog neemt afscheid van Daisy en Valérie

Naast al het animatienieuws vandaag een iets minder leuk berichtje. Daisy en Valérie nemen allebei afscheid van dit blog. Een druk bestaan (huisje kopen, samenwonen.. dat soort dingen des levens) zorgt ervoor dat mijn twee leuke collega’s afscheid nemen als schrijver voor Animatieblog.