Het 1500e bericht van Animatieblog…

…brengt voor een keertje geen animatienieuws maar gaat helemaal over Animatieblog zelf. Wat kan je nog verwachten na ruim drie jaar animatienieuws?

Begin 2006 richtte Ferry Piekart, de vader van Animatieblog, voor het eerst een blog op over animatie. Als een van de weinigen bracht hij jullie via deze website in verstaanbaar Nederlands op de hoogte van het reilen en zeilen in de wondere wereld van de animatie. Hij werd door de jaren heen bijgestaan en opgevolgd door Wendy Snoeckx, Andreas De Ridder, Edgar Schaake, Valérie Wauters, Daisy Dierikx en ondergetekende.

En zo komt het dat we vandaag het duizend vijfhonderdste bericht op Animatieblog tellen. En jullie, enthousiaste lezers, zorgden samen voor bijna drie keer zoveel reacties! Waarvoor dank, want feedback is altijd interessant en het is leuk om te weten hoe jullie over de verschillende onderwerpen denken die allemaal aan bod komen.

Wat brengt de toekomst nog voor Animatieblog?

Behalve de logische artikels over de aankomende films, wil ik in een aparte rubriek meer aandacht schenken aan werk van eigen bodem, zoals (kort)films van (afgestudeerde) animatiestudenten en ander animatietalent uit België en Nederland. Dat is iets waarbij ik ook jullie tips en hulp kan blijven gebruiken, want het is niet zo eenvoudig om het hele internet in de gaten te houden. Daarnaast ben ik ook van plan om weer enkele nieuwe filmquizzen in het leven te roepen die opnieuw een aanval zullen plegen op die animatieslurpende breinen van jullie.

Voorlopig houd ik de boel in m’n zielige eentje draaiende, maar binnenkort ga ik op zoek naar nieuw bloed voor Animatieblog zodat we jullie in de toekomst van nog meer animatienieuws op de hoogte kunnen houden. Ik hoop dan ook dat jullie er nog steeds bij zijn als we ons 2000e bericht vieren.

Ik eindig dit bericht dan ook graag met een citaat van Buzz Lightyear, inspirerende woorden waar Animatieblog zich zeker kan in vinden: «To infinity and beyond!»

- Seppe, trotse animatieblogger

Lees ook:Animatieblog neemt afscheid van twee collega’s
Lees ook:Welkom Andreas!
Lees ook:Animatieblog bestaat vijf jaar
Lees ook:Het nieuw bloed van Animatieblog
Lees ook:Welkom Daisy en Seppe!

13 reacties op “Het 1500e bericht van Animatieblog…

 1. Ayalon

  Gefeliciteerd! Een schitterende prestatie, op naar de 3000!

    /   Beantwoorden  / 
 2. luc

  Super, een mooie prestatie! En zoals Ayalon al zegt gewoon lekker doorgaan!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jeroen

  Congrats!

  Vrolijk verder gaan, heerlijke site!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Pieter

  Tja, wat kan ik er aan toevoegen? Ik check deze site dagelijks en dat kan alleen maar om de simpele reden zijn dat dit pure kwaliteit is. Hoera!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Rex

  Gefeliciteerd met het 1500e bericht!
  En ik wil meteen ook even zeggen dat jij, Seppe, in je zielige eentje dit blog heel goed draaiende weet te houden.
  Dagelijks leuke, interressante, nieuwe berichten die allemaal leuk geschreven en lekker te lezen zijn.
  Bedankt!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Tünde

  Hoera, gefeliciteerd! Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe categorie werk van eigen bodem, vooral studentenfilmpjes want ik ben zelf 2ejaars Animation op de HKU :) Wat voor nieuwtjes zou je over studentenfilmpjes willen plaatsen hier? Want ik zie natuurlijk veel animatie filmpjes van medestudenten van de HKU, dus als er iets leuks nieuws is gedaan/gebeurd op dat vlak zou ik je wel kunnen mailen erover, als ik weet wat je leuk vindt om daarover te posten :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Dat zou erg leuk zijn, Tünde. Er zijn wat mij betreft niet echt regels waar studentenfilmpjes aan moeten voldoen, maar in mijn hoofd zou Animatieblog als een soort platform kunnen dienen waar studenten hun trotse werk kunnen voorstellen. Dat zou kunnen in de stijl van de berichten die nu verschijnen over de kortfilms van de Oscar-shortlist, of meer in de vorm van een interview. Tenzij de maker liever anoniem blijft en gewoon benieuwd is naar de reacties op zijn of haar werk. Natuurlijk gaat niet elke vijf seconden durende pencil test op Animatieblog verschijnen, het moet wel een beetje ‘af’ zijn.
   Ik denk dat een aparte vermelding op Animatieblog meer aandacht kan trekken dan je filmpje op YouTube gooien en hopen dat iemand er toevallig op klikt. In een afzonderlijk bericht zou ik dan het filmpje in de spotlights zetten en de maker een kans geven om er wat meer over te vertellen.
   (PS: Ik heb je ook even een e-mail gestuurd)

     /   Beantwoorden  / 
 7. Pieter

  Waarom geen hitparade van de beste animatiefilms aller tijden (door de bezoekers opgesteld)?

    /   Beantwoorden  / 
 8. Jeroen

  Aaaargh, die andere Jeroen hier is driving me crazy!! :p
  Ik ben Belg-Jeroen of Tip-Jeroen, haha.

  Anyway, congratulations en doe zeker zo verder!! Echt brilliante site!!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Vianerd

  Gefeliciteerd! 8D

  Ik lees deze blog al zo’n drie/vier jaar… ik zou niet weten wat ik zonder zou moeten.
  Ga zo door!

    /   Beantwoorden  / 
 10. Florian

  Ook ik check deze blog dagelijks: het is gewoon de beste animatieblog die op het net te vinden is!
  Maar Seppe, wanneer ga je nu op zoek naar ‘nieuw bloed’ voor Animatieblog? Ik ben best wel geïnteresseerd.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Bedankt voor het compliment en de interesse, Florian. Ik doe m’n best om nog in december een oproep te lanceren, zodat Animatieblog in 2010 nog meer animatienieuws kan brengen. :)

     /   Beantwoorden  / 
 11. peter

  geweldig blog ik kijk elke dag en je bent een held als ik wat zoek heb jij het als eerste gevonden of jullie

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.