Nieuwe Pixarfilm Up gericht op een meer volwassen publiek

Brad Bird sprak in een recent interview met SciFiWire veelbelovende woorden over de nieuwe Pixarfilm Up, die gepland staat voor een release in juni 2009. “Hoewel de film ook voor kinderen toegankelijk zal zijn, richt Pixar zich met Up voor het eerst op een meer volwassen publiek,” zegt Bird. “Het wordt een onvoorspelbaar, emotioneel en goed verhaal, en ook weer helemaal anders dan de acht Pixarfilms die we tot nu toe hebben gezien.”

Up wordt een coming-of-old-age verhaal over een 70-jarige man die in een huis woont dat er net uitziet zoals het huis van je grootouders ruikt. Hij geraakt bevriend met een jonge, naïeve padvinder en ze gaan samen op avontuur. De oude man reist de hele wereld rond, vecht met monsters en criminelen, en eet zijn diner om half 4 in de namiddag. De animatiefilm is geschreven door Bob Peterson (Finding Nemo) en Pete Docter (Monster’s Inc.). Deze laatste neemt ook de regie op zich.

Lees ook:Drie exclusieve Nederlandse featurettes voor Up
Lees ook:Nieuwe prent Disney/Pixar animatiefilm Up
Lees ook:Pixar stijgt met Up naar ongekende hoogte
Lees ook:Oscar genomineerde kortfilms: La maison en petits cubes
Lees ook:John Lasseter wordt coregisseur van Cars 2

2 reacties op “Nieuwe Pixarfilm Up gericht op een meer volwassen publiek

  1. informio

    Lijkt me een leuke film! De films van Pixar zijn sowieso altijd de moeite waard om te kijken. De ene film is misschien leuker dan de andere, maar er is altijd sprake van kwaliteit. Volgens mij hebben veel van de werknemers veel creatieve talent of een goede kunstacademie gevolgt, want ik vind het verschil met Disney erg groot. De enige die even goede of zelfs betere films maakt is Studio Ghibli.

      /   Beantwoorden  / 
    1. nasoj

      Deze film zal waarschijnlijk weer een pareltje worden van pixar.
      Ik heb alleen geen flauw idee hoe ze het voor elkaar gaan krijgen qua verhaal en visuals maar ik vertrouw er op dat het weer het neusje van de zalm gaat worden.
      Oja en Studio Ghibli valt hier totaal niet mee te vergelijken en zit qua animatie vere van het niveau van pixar.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.