Creature Comforts America op dvd

Het is wat mij betreft één van de grootste schandalen van de afgelopen jaren, bijna net zo erg als de oorlog in Irak en het serieus nemen van Geert Wilders: de beslissing van de Amerikaanse zender CBS om de gloednieuwe animatieserie Creature Comforts America al na drie afleveringen van de buis te halen wegens tegenvallende kijkcijfers. Waarom het een schandaal is? Omdat televisiezenders geleid worden door marketing-figuren, en niet door mensen met hart voor televisie. Alles moet een snel succes zijn tegenwoordig. Dat is bizar; John Cleese haalde recentelijk nog flink uit naar die mentaliteit in zijn laatste podcast: hij wees er fijntjes op dat zelfs megasuccessen als Seinfeld en Cheers er jaren over hebben gedaan om succesvol te worden.

Tijd nodig
Seinfeld
liep de eerste vier jaar vreselijk beroerd; nu is het één van de grootste commerciële successen. Nieuwe programma's hebben tijd nodig om aan te slaan. Mensen moeten het programma tegen komen, ze moeten elkaar er warm voor maken, ze moeten er vertrouwd mee raken… dat gaat allemaal niet in drie weken. In drie weken kun je alleen maar een hit maken als je een programma maakt dat zo ranzig is dat het alle kranten haalt. Kwaliteit heeft meer tijd nodig. Ik vind het belachelijk dat een hoogwaardige animatieserie als Creature Comforts America zo snel van de buis wordt gehaald. Maar ik ben blij dat de rest van de serie – die nog onvertoond is – wel op dvd verschijnt. Zie de hoes hieronder. Verkrijgbaar vanaf 9 oktober, in Amerika. Als je hem bestelt via Amazon, moet je er dus wel rekening mee houden dat het een Regio 1-disc is.

Lees ook:Geschrapte Creature Comforts-afleveringen wel op dvd
Lees ook:Creature Comforts gaat overzee!
Lees ook:Creature Comforts redt de planeet
Lees ook:Creature Discomforts
Lees ook:De fantastische superhelden van Aardman

3 reacties op “Creature Comforts America op dvd

  1. ja

    volgens mij zag ik een paar dagen geleden op bbc nog een afleveringen met schapen en een hond. of is dat iets anders?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ferry Piekart

    @ja: Da’s inderdaad iets anders! Je hebt of een Britse aflevering gezien, of het Creature Comforts Country Code-filmpje! Ook erg leuk… grote verschil is dat de Britse filmpjes maar een paar minuten duren, en de Amerikaanse een half uur!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Wendy

    En nog een andere optie is het zalige Shaun The Sheep wat er in de verte ook wat op lijkt.

    Creature Comforts US is echt de moeite waard! Wie weet brengen ze het wel terug op de buis wanneer er een massa dvd’s van verkocht wordt zoals bij Family Guy. Maar vermits nog bijna niemand de kans heeft gekregen om het te bekijken vrees ik het ergste…

    Ik zit een beetje te hopen dat de dvd toch in Europa gaat uitkomen maar ik schat de kansen klein vermits deze versie echt op Amerika gericht was.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.