Disney boos op Humo

De cover van het tijdschrift Humo zorgt deze week voor heel wat beroering bij The Walt Disney Company. Ter illustratie van de dossiers ‘bijna dood ervaringen’ en ‘Belgen en hun geld’ had het Belgisch weekblad namelijk de personages uit Winnie de Poeh in een vrij lugubere positionering laten opdraven. De anders zo lieflijke Winnie heeft in een moment van onoplettendheid zijn beste vriend Knorretje onder de hakbijl gelegd in plaats van het te slachten spaarvarken. Disney onderzoekt welke stappen het kan ondernemen tegen het populaire weekblad. Klik verder voor de ophefmakende cover.

Volgens Gil Van Laer, Managing Director van Walt Disney Motion Pictures en afgevaardigd bestuurder van Walt Disney Studio’s, is Humo hier duidelijk over de schreef gegaan. “Pooh is een evergreen die eerder al gecommercialiseerd werd, maar de setting waarin het nu gebeurt, is zonder meer wenkbrauwfronsend. Het lijkt dan ook dat degene die verantwoordelijk is voor de lay-out van het blad te ver gegaan is. Op dit moment circuleert de cover intern en het spreekt voor zich dat er een onderzoek komt. Hoe dan ook zullen we de verantwoordelijke om uitleg vragen."

Humo-hoofdredacteur Jörgen Oosterwaal ziet hoegenaamd geen probleem. "Dit is een pure parodie, overigens heel mooi in beeld gebracht door onze tekenaar. Er zijn genoeg gelijkenissen om de verwijzing naar het origineel te bewaren, maar tegelijk neemt de setting ook voldoende afstand. Ik vind dan ook niet dat dit een afbreuk doet aan de oorspronkelijke figuren."

Volgens Oosterwaal moet de cover gecategoriseerd worden onder humor. "Mocht iedereen die cover erover vinden, dan zou onze samenleving wel heel erg verzuurd zijn. Bovendien hebben we in het verleden nog al zaken op gelijkaardige wijze geïllustreerd.
(Bron: Standaard)

Lees ook:
- Walt Disney helpt je bij de menstruatie
- De meest afzichtelijke Mickey Mouse ooit
- Pluto achtervolging in Disneyland

Lees ook:Mark Henn tekent Winnie the Pooh
Lees ook:Kabouter Wesley slaat genadeloos toe op tv
Lees ook:Winnie the Pooh versus Harry Potter
Lees ook:Officieel plaatje The Princess and the Frog
Lees ook:Eerste blik op nieuwe logo The Muppets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.