Drie kleine ninja’s uit België

Ninjas

Bekijk de eerste beelden uit Three Little Ninjas Delivery Service en ontdek meer over de hilarische animatieserie van Belgische bodem.

NinjasIn september vond in Toulouse een nieuwe editie plaats van Cartoon Forum. Honderden professionals uit de animatiesector kwamen bijeen in de Franse stad, waar meer dan zestig (ideeën voor) nieuwe animatieseries uit Europa werden gepresenteerd.

Een van de nieuwe projecten van eigen bodem is Three Little Ninjas Delivery Service. De Belgische animatieserie werd voorgesteld door producent Luc Van Driessche, bedenker Kim Claeys en regisseur Karim Rhellam. Aan de hand van allerlei fragmenten en tekeningen introduceerden de makers de heldhaftige personages en loodsten ze het publiek door een grappige aflevering. Daarin gaan de ninja’s op zoek naar een nieuwe draak voor een prinses, want haar vorige monster werd gedood door een prins. Omdat ze niet gered wil worden door de sufferd, doet ze een beroep op de ninja’s.

Zoals de titel verklapt, draait alles om drie kleine ninja’s die een bijzondere koeriersdienst hebben. Hun motto? “Om het even wat, waar en wanneer.” Het trio beschikt over speciale krachten en unieke wapens om de meest maffe bestellingen te bezorgen.

NinjasDe rode ninja is de leider, heeft een pistoolafroller om plakband te schieten en kan in de tijd en ruimte kijken om een bestelling te vinden. De gele ninja is de meest aaibare, heeft een bagagewagentje als wapen en kan – als hij voldoende heeft gegeten – een wormgat openen om door de tijd te reizen. De paarse ninja is de opvliegendste van de drie, schiet vaak in het wilde weg met zijn twee nietpistolen en kan zelfs de grootste bestelling zo klein maken zodat die in een doos past. Hij doet dat door de massa op te snuiven en zijn adem in te houden, maar moet nadien wel opletten dat hij niet niest en zo de massa laat ontsnappen.

Dankzij een originele setting leent Three Little Ninjas Delivery Service zich voor heel wat absurde en grappige verhalen die hopelijk zo snel mogelijk op de buis verschijnen. De personages zien er leuk uit, spreken hun eigen gekke taaltje en hebben een hoge aaibaarheidsfactor. De Amerikaanse Minions kunnen maar beter uitkijken, want deze Vlaamse ninja’s kunnen in een flits gehakt van hen maken.

De doelgroep bestaat uit 6- tot 12-jarigen, maar de visuele grappen zullen ongetwijfeld de hele familie aanspreken. Het plan is om 52 afleveringen van 11 minuten te maken. De reeks zou gemaakt worden met computeranimatie, maar met een 2D-uiterlijk. Mogelijke coproducenten van dit leuke project van de Gentse animatiestudio Creative Conspiracy zijn Tchack (Frankrijk) en il Luster (Nederland). Dat er internationale interesse is, blijkt alvast uit de bezoekcijfers: Three Little Ninjas Delivery Service stond op nummer drie van de best bezochte projecten op Cartoon Forum (het hoogste van alle Belgische series dat jaar). Uit Vlaamse hoek is er zowel belangstelling van de VRT (Ketnet) als van concurrent VTM (Kzoom). Meer informatie over de animatieserie vind je op deze website.

Teaser voor Three Little Ninjas Delivery Service

Three Little Ninjas – Special Power Red Ninja

Three Little Ninjas – Special Power Yellow Ninja

Three Little Ninjas – Special Power Purple Ninja

Lees ook:Karakters uit Teenage Mutant Ninja Turtles
Lees ook:Muzikale intro en nieuwe Turtles-clips
Lees ook:Nieuwe karakters Teenage Mutant Ninja Turtles
Lees ook:Het gevaar van een verliefde ninja
Lees ook:Turtles krijgen tweede seizoen

2 reacties op “Drie kleine ninja’s uit België

  1. TAZ

    deze tekenfilmserie gaat in ieder geval wel humor bevatten.
    ketnet heeft in veel tekenfilmseries uit eerdere berichten wel intresse.
    met een beetje geluk is ketnet dankzij het nieuwe must carry pakket vanaf volgende week woensdag weer analoog te ontvangen en is brava nl eraf analoog zover ik het begrepen heb.

      /   Beantwoorden  / 
  2. DragonMaster

    Coole fragmenten! ik hoop dat deze serie snel wordt gemaakt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.