Drie nieuwe films voor Studio Ghibli

Iets meer over de volgende tekenfilms van Studio Ghibli.

Producent Toshio Suzuki heeft onthuld dat Goro Miyazaki (Tales from Earthsea, From Up On Poppy Hill) aan een nieuwe tekenfilm werkt. Hij gaat om een zogenaamde chanbara-film, letterlijk een film over zwaardvechters. Het verhaal speelt zich af tijdens de middeleeuwen in Tohoku (Oost-Japan). De samoeraifilm wordt een mengeling van historische feiten en fictie.

Hayao Miyazaki (oprichter van de studio en vader van Goro) werkt ondertussen nog steeds aan een nieuw project. Hij is er naar eigen zeggen nog minstens een jaar en een half aan bezig. Volgens Suzuki wordt het geen film waarbij je zomaar lekker kunt relaxen, om Miyazaki absoluut iets realistisch wilde maken.

Ook mede-oprichter Isao Takahata (Grave of the Fireflies, My Neighbors the Yamadas) werkt aan een nieuwe film die over twee jaar klaar zou moeten zijn. Volgens geruchten wordt dat een verfilming van The Tale of the Bamboo Cutter. Dat is een bekend, Japans verhaal over een prinses die als baby gevonden wordt in een bamboeplant.

(Via ANN – Afbeeldingen uit Arrietty en From Up On Poppy Hill)

Lees ook:Mooie trailer voor From Up On Poppy Hill
Lees ook:Ghibli’s volgende prent is een autobiografie
Lees ook:Nieuwe plaatjes uit From Up On Poppy Hill
Lees ook:Veel afbeeldingen uit From Up On Poppy Hill
Lees ook:The Borrower Arrietty wordt nieuwste animatiefilm van Studio Ghibli

4 reacties op “Drie nieuwe films voor Studio Ghibli

  1. Munchlax

    Domme debielen zoals ik snappen nooit een zak van dit soort films. Maar ik vind ze wel mooi, maar volgens mij gaat meer dan de helft van de verhalen geheel aan mij voorbij, met name doordat ik 0,0 weet van Japanse symboliek en mythologieen. Het is jammer dat het niet mogelijk is om hersencapaciteit bij te kopen. Groetjes weer!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans W.

      Over de symboliek en andere dingen die zeer in de Japanse cultuur ingebakken zitten, maar wij in veel Miyazaki-films niet kunnen begrijpen, kun je veel vinden op internet. De moeite waard om eens uit te pluizen, zodat je nòg meer van de films kunt genieten!

        /   Beantwoorden  / 
  2. Hans W.

    Kijk, dat zijn nou eens goede berichten voor een Ghibli-fan als ikzelf! Laat maar komen die films, al zal het vast nog wel even duren…

      /   Beantwoorden  / 
  3. 5tarvin

    inderdaad heel tof … weer een uitbreiding voor me dvd collectie
    eerst komt die From Up On Poppy Hill dan die The Tale of the Bamboo Cutter en als laatse
    dus over ander half jaar die van myazaki zelf

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.