Trailer voor Toys in the Attic

Een blik op de Tsjechische Toy Story, een animatiefilm over levend speelgoed.

Uit Tsjechië, een land met een sterke stop-motiontraditie, komt het fantasievolle Toys in the Attic. Echt nieuw is de film niet, want het gaat om een Engelstalige dub van Na Pude (2009). De kinderfilm won onder meer de prijs voor de Beste Film op het New York International Children’s Film Festival, waar hij werd omschreven als een mix van Pixars Toy Story-films en het iets donkerdere werk van Tim Burton (The Nightmare Before Christmas, Corpse Bride).

Het verhaal speelt zich af op de zolder van een huis in Praag. Wanneer de pop Buttercup wordt ontvoerd door de onderdanen van een tiranniek hoofd, plannen enkele dappere speelgoedfiguurtjes een reddingsactie. Een teddybeer, een  kleien muis en een marionet met een potlood als zwaard reizen naar het Land van het Kwaad om Buttercup weer naar huis te brengen.

Het resultaat is een creatieve mix van animatie (stop motion en handgetekende) en live action. De film werd geregisseerd Jiří Barta, die het script samen met Edgar Dutka schreef. De Engelse versie wordt ingesproken door acteurs zoals Forest Whitaker, Joan Cusack, Carry Elwes, Vivian Schilling, Emily Hahn, Douglas Urbanski en Rico Simonini.

Originele trailer voor Toys in the Attic (Engels ondertiteld)

(Via Cartoon Brew)

Lees ook:Fantasievolle trailer voor The Flying Machine
Lees ook:Buttercup doet auditie voor Toy Story 3
Lees ook:Droom alle kleuren van de regenboog
Lees ook:Mooie trailer voor Tibetan Dog
Lees ook:Sony maakt Superbago

2 reacties op “Trailer voor Toys in the Attic

  1. TAZ

    het filmpje ziet er best aardig uit maar of de film net zo goed gaat worden als toy story zet ik nog vraagtekens achter.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans W.

    Doet me af en toe een beetje denken aan het werk van Svankmajer.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.