Bill Murray en Jason Schwartzman in The Fantastic Mr. Fox

Wes Anderson heeft in een interview met MTV bevestigd dat acteurs Bill Murray (Lost in Translation, Ghostbusters) en Jason Schwartzman (Marie Antoinette, S1m0ne) hun stem lenen aan de stop-motion animatiefilm The Fantastic Mr. Fox, gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl.

Hoewel de stemopnames nu van start gaan, mogen we volgens Anderson nog enkele jaren wachten op de film. De animatie neemt enorm veel tijd in beslag en is vergelijkbaar met de stop-motion techniek in The Nightmare Before Christmas of de oudere Kerst specials…

Het is echter geen klei-animatie omdat de personages vacht hebben. De setting zal heel natuurlijk zijn door onder andere het gebruik van echte bomen en echt zand maar dan in miniatuurvorm.  

Slimme vos
Het verhaal van The Fantastic Mr. Fox gaat zoals je al kan raden over een slimme vos genaamd mr. Fox. Om zijn hele familie te voorzien van eten, steelt hij ’s nachts de kippen, eenden en kalkoenen van drie gemene boeren Bunce, Boggis en Bean. Ze zijn het hier niet mee eens en proberen de hele vossenfamilie te verjagen en uit te hongeren. Maar dan weten ze nog niet zo goed hoe slim die vos eigenlijk wel is…

Slimme rijmpjes
Zoals zovelen heb ik in mijn jeugd de boeken van Roald Dahl verslonden en ik kijk dan ook erg uit naar deze film. Ik hoop dat ze trouw blijven aan het origineel inclusief die leuke rijmpjes:

Boggis and Bunce and Bean
One fat, one short, one lean.
These horrible crooks
So different in looks
Were none the less equally mean.

George Clooney en Cate Blanchett spelen sowieso een rol in de film. Anjelica Huston is in onderhandeling over haar deelname. The Fantastic Mr. Fox staat volgens Imdb gepland voor een release in 2009.

Lees ook:
- Fox redt Fantastic Mr. Fox
- Clooney en Blanchett in The Fantastic Mr. Fox

Lees ook:Clooney en Blanchett in The Fantastic Mr. Fox
Lees ook:De fantastische wereld van Roald Dahl
Lees ook:Het fantastische werk achter Fantastic Mr Fox
Lees ook:Fleurige personages op posters Fantastic Mr Fox
Lees ook:Allereerste filmposter van Fantastic Mr Fox geland

Eén reactie op “Bill Murray en Jason Schwartzman in The Fantastic Mr. Fox

  1. cacyErybeag

    Various of guys write about this topic but you wrote down some true words.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.