Geanimeerde Monty Python-film in de maak

Enkele van de grootste komieken uit Groot-Brittannië werken aan een animatiefilm die gebaseerd is op A Liar’s Autobiography: Volume VI, de maffe memoires van Graham Chapman, een van de Monty Python-leden.

Op BBC One verscheen in 1969 Monty Python’s Flying Circus, een tv-serie die de wereld liet kennismaken met absurde komedie. Eigenzinnige humor die de grenzen van het fatsoen in die tijd vaak overtrad. Het zootje ongeregeld bestond uit zes leden: John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin en Graham Chapman. Die laatste overleed in 1989, maar zijn maffe memoires krijgen nu een geanimeerde adaptatie die in 3D verschijnt.

A Liar’s Autobiography: Volume VI bevat de absurdistische memoires van Chapman. Van de inhoud weet niemand precies wat er nou echt was en wat niet, al wordt aangenomen dat er wel een waarheid schuilt in de verhalen. De biografie bevat hoofdstukken over zijn doktersopleiding, acoholisme, uit de kast komen als homo en het harde werk dat surrealistische komedie is. In de film worden geluidsfragmenten gebruikt waarin hij voorleest uit de biografie, kort voor zijn dood.

Niet minder dan vijftien verschillende animatiestudio’s werken op dit moment aan een heleboel fragmenten. De animatiefilm bestaat namelijk uit hoofdstukken die elk in een afzonderlijke stijl worden gemaakt. De lengte van deze korte filmpjes varieert tussen 3 en 12 minuten. Dat zorgt ervoor dat het eindresultaat – net als Monty Python – een bizarre verzameling wordt.

“De verschillende stijlen reflecteren de verschillende periodes uit Grahams leven”, vertelt producent Jeff Simpson. “En het bespaart ons heel wat tijd. Hij zou het vast ook geweldig vinden dat de film in 3D verschijnt, want hij droeg graag dwaze brilletjes.” Idle is de enige die (voorlopig) niet bij het project betrokken is, al zijn de producenten naar verluidt wel bezig om hem te overhalen. Producent Bill Jones kijkt alvast uit naar de promotiemogelijkheden van de film, die omschreven kan worden als Graham Chapman – Dead in 3-D.

De film duurt 85 minuten en wordt in de lente van 2012 in de Britse bioscopen verwacht. In de Verenigde Staten verschijnt de prent meteen op tv en via online media.

(Via New York Times)

Lees ook:Trailer A Liar’s Autobiography
Lees ook:Nieuwe blik op Project Chapman 3D
Lees ook:Komische stripkat krijgt korte animatieserie
Lees ook:Trailer voor Tadeo Jones-film
Lees ook:21 geanimeerde Oscarkandidaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.