‘Verrassing’: How To Train Your Dragon krijgt vervolg

2how-to-train-your-dragon2

Misschien zijn we al zo gewend aan Hollywood’s sequel-drift dat dit niet eens meer als nieuws kwalificeert, maar toch: Jeffrey Katzenberg zelf heeft bevestigd dat er een vervolg op Dreamworks‘ succesvolle animatiefilm How To Train Your Dragon komt.

Gisteren werd dit ‘verrassende’ nieuwtje bekend gemaakt tijdens de presentatie van Dreamworks financiële resultaten van dit eerste kwartaal. Het opperhoofd, Jeffrey Katzenberg, onderstreepte voor de vorm het feit dat How To Train Your Dragon tot nu toe 375 miljoen dollar heeft opgeleverd en voorlopig niet van zijn toppositie dalen zal. Katzenberg bestempelde vervolgens How To Train Your Dragon als de nieuwste ‘franchise’ van Dreamworks en kondigde daarmee aan dat het vervolg in 2013 in de bioscoop landen zal.

nhow-to-train-your-dragonDit betekent dat How To Train Your Dragon in hetzelfde driejaarlijkse patroon zal vallen als de Shrek en Madagascar filmseries, beiden ook van Dreamworks. Een systeem dat overigens niet altijd even goede films oplevert. Er moet echter bij gezegd worden dat How To Train Your Dragon een hoop twijfelaars overstag heeft gehaald, en blijkbaar zijn er nog genoeg delen te verfilmen uit de boekenreeks waarop de film gebaseerd is. Wie weet verrast ook het vervolg, net als het origineel (zie recensie). We kunnen er in elk geval zeker van zijn dat agressieve lawines van dubieuze vervolgfilms nog lang niet tot het verleden behoren.

(Via Movieweb.com)

Lees ook:Nieuwe strategie voor DreamWorks Animation
Lees ook:Teaser posters How to train your Dragon & Monsters vs. Aliens
Lees ook:How to Train Your Dragon vliegt naar tv
Lees ook:Achter de schermen van DreamWorks Animation
Lees ook:Nieuwe trailer voor How to Train Your Dragon

5 reacties op “‘Verrassing’: How To Train Your Dragon krijgt vervolg

  1. Ernst-Jan

    Stoick en Gobber zijn er in elk geval niet zo blij mee, kijk maar naar het plaatje.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Seppe

    Of we het nou leuk vinden of niet, voor de studio’s die veel geld pompen in films, bieden sequels een grotere zekerheid op succes dan nieuwe projecten. Een tweede film is dan ook een logisch vervolg op een topper. Eerlijk is eerlijk: How to Train Your Dragon heeft me zelf wel verrast en ik ben benieuwd of het tweede deel aan het eerste zal kunnen tippen, of dat het gewoon weer een smakeloze sequel wordt zoals Shrek 2/3. Afwachten maar…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jeroen

      Ik hoop enkel dat Chris Sanders terug in het regisseurstoeltje zal zitten.

      Btw, ik vond persoonlijk Shrek 2 toch wel een sublieme sequel, in mijn opinie zelfs beter dan het origineel en samen met Toy Story 2 één van de weinige sequels die het origineel overtreften.
      1&2 bekijk ik dan ook als de “goede directed by Andrew Adamson periode.”
      .
      Voor mij is Shrek maar fout gegaan toen het uitmelken te ver ging zoals de derde film, christmas special, enz…

        /   Beantwoorden  / 
  3. peter

    toen ik deze film gezien hat wist ik zekker er komt een deel 2
    maar ik ben er niet zo blij mee
    dreamworks maakt van bijna alle films vervolgen
    dus ik zouw ook maar niet schriken als er straks
    een mega mind 2 komt

      /   Beantwoorden  / 
  4. Frits

    Chris Sanders is bezig met die holbewoner film. Dat zou wel is de enige film zijn van Dreamworks waar ik naar uit kijk. Tenzij ze voor het eerst een goeie sequel uit weten te krijgen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.