Slacker Cats – Family Guy meets Fritz The Cat

De Amerikaanse zender ABC Family (onderdeel van Disney) brengt een nieuwe animatieserie voor volwassenen getiteld Slacker Cats. De reeks is een creatie van Andy Riley, auteur van het geniale Book of Bunny Suicides en Kevin Cecil, schrijver van Little Britain. Deze twee Britse creatievelingen zouden voor een verrassend stukje televisie kunnen zorgen.

Slacker Cats is namelijk geen animatiereeks over lieve, brave katjes. Eddie en Buckley zijn twee ongemotiveerde ‘slacker’ katers die ten volle profiteren van het luxe leventje dat hun menselijke baasjes ze aanbieden. Deze luie nietsnutten vloeken, gebruiken drugs en bedrijven de vrije liefde (of deed elke kat dat al?). Om je een idee te geven: in de pilootaflevering komen in de eerste 15 minuten referenties naar het faken van orgasmes purrs, hallucinerende drugs, “kitty” porno en diefstal van bankkaarten. In onderstaande trailer krijg je alvast een staaltje kattenkwaad te zien.

Webisodes
Het doet in zijn geheel een beetje denken aan de indertijd aanstootgevende Fritz The Cat. Deze animatiefilm over katten uit de jaren ’70 van Ralph Bakshi was de eerste animatiefilm met een X-rated label. Of Slacker Cats echt zo grof is als ze voorspellen, kunnen we beoordelen vanaf 13 augustus. ABC zendt op die dag de serie uit op haar televisiezender en als alles volgens plan verloopt, kunnen wij in Europa ook meegenieten van de webisodes op de officiële website. Buiten enkele spelletjes en wat informatie over het programma is daar voorlopig nog niet veel te zien. De afleveringen duren elk 30 minuten. Stemmen komen van stand-up komieken Harland Williams, Sinbad en Emo Philips, alsook de acteurs Alex Borstein (Family Guy), Kiersten Warren (Desperate Housewives), Nicole Sullivan (Mad TV) en Niecy Nash (Reno 911!).

Lees ook:Lang leve Slacker Cats?
Lees ook:Family Guy krijgt spin-off
Lees ook:Tv-tip: Ice Age en making-of
Lees ook:De wondere wereld van de drugs
Lees ook:Fox op zoek naar nieuwe animatieseries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.