Voorproefjes van Creature Comforts USA!

Nog wat meer Aardman-nieuws aan het begin van 2007: een nieuwe, Amerikaanse serie van Creature Comforts komt er dit jaar aan op CBS! En de eerste fragmenten zijn al online te zien.

Your Fellow Americans
Creature Comforts (voor degenen die het niet kennen) is een animatieserie die gebruik maakt van stemmen van echte mensen. Aardman interviewt tientallen personen over hun eigen leven. De animatoren kiezen vervolgens leuke quotes uit, en leggen die in de mond van geanimeerde dieren. De combinatie is vaak erg geestig. (Het allereerste Creature Comforts-filmpje, gemaakt door Nick Park in 1989 kun je hier bekijken, om een idee te krijgen.) In 2003 maakte Aardman er een Britse tv-serie van (inmiddels twee seizoenen), waarbij op de aftiteling steevast 'The Great British Public' stond. De serie werd ook in Nederland uitgezonden, maar voor Amerikanen waren de humor en de stemmen kennelijk te Brits, want die krijgen nu hun eigen serie, 'Featuring the Voices of Your Fellow Americans'. Met Amerikaanse stemmen dus, en voor een deel ook Amerikaanse diersoorten.

Voorproefjes
Een paar korte voorproefjes zijn door Aardman al online gezet, onder andere op de Creature Comforts-website. Hieronder zie je er ook eentje. Zeer lezenswaardig is bovendien de productie-blog die een aantal animatoren hebben bijgehouden.

Lees ook:Geschrapte Creature Comforts-afleveringen wel op dvd
Lees ook:Creature Comforts gaat overzee!
Lees ook:Creature Discomforts
Lees ook:Creature Discomforts: de eerste spotjes
Lees ook:Creature Comforts redt de planeet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.