Disney werkt aan vervolg op Enchanted

Walt Disney komt met een vervolg op Enchanted

Een nieuw team begint aan het script van Enchanted 2.

Dvd-cover EnchantedToen Enchanted in 2007 wereldwijd meer dan 340 miljoen dollar opbracht, werd verwacht dat een sequel niet lang op zich zou laten wachten. Het duurde even, maar het nieuws over een vervolg raakte zonet bekend. Als je weet dat de film slechts 85 miljoen heeft gekost, begrijp je meteen waarom de studio graag een vervolg breit aan het sprookjesconcept.

In Enchanted werd een prinses uit de tekenfilmwereld naar de echte wereld getoverd door een gemene koningin. Wat volgde was een sprookjesachtige opeenvolging van gebeurtenissen zoals in de vroege tekenfilms van Walt Disney. De film, een mengeling van live action en handgetekende animatie, bevatte dan ook heel wat duidelijke verwijzingen naar de klassiekers.

Verwijzingen in Enchanted naar oude tekenfilmsBehalve de afbeelding rechts, kun je in dit bericht heel wat plaatjes zien met voorbeelden uit Snow White and the Seven Dwarfs, Sleeping Beauty, Cinderella en The Little Mermaid.

Over het verhaal in Enchanted 2 is nog niets bekend, maar Disney deed alvast een beroep op Jessie Nelson (Stepmom, I Am Sam) voor het script en Anne Fletcher (Step Up, 27 Dresses, The Proposal) voor de regie. Met dat team aan het roer belooft Enchanted 2 net als het eerste deel een film  te worden met een hoog oestrogeengehalte. Aan het project zijn nog geen acteurs gebonden, maar de kans is erg groot dat dezelfde cast terugkeert. De hoofdrollen waren toen voor Amy Adams (Giselle), Patrick Dempsey (Robert Philip), Susan Sarandon (Queen Narissa) en James Marsden (Edward).

Gezien de populariteit van de nieuwe techniek, ligt het in de verwachtingen dat de film zoals de meeste nieuwe producties van Disney ook in 3D in de bioscoop verschijnt. Een releasedatum voor Enchanted 2 is er nog niet.

(Via Variety en Slashfilm)

Lees ook:Enchanted versus Disney Classics
Lees ook:Enchanted in de bioscoop!
Lees ook:Traditionele Disney magie in Enchanted
Lees ook:Winnaars prijsvraag Enchanted
Lees ook:Win win win: de dvd van Enchanted!

3 reacties op “Disney werkt aan vervolg op Enchanted

  1. Tim Koomen

    De eerste film was erg grappig, maar een vervolg lijkt mij nogal nutteloos. Enchanted had een rond verhaal en geen open einde. Amy Adams schijnt ook al tegen te spartelen en Anne Fletcher (The Proposal, Step Up) is echt een slechte regisseur. Dus hopelijk gaat het niet door…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans W.

      Helemaal mee eens! Bovendien vind ik tot op heden geen enkele Disney-sequel ook maar in de buurt van het origineel komen. Laten ze gewoon maar iets nieuws bedenken, in plaats van proberen te ‘cashen’ op eerdere successen.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Florian

    Enchanted was mooi, maar naar mijn mening mag het bij één Disney-parodie blijven. Disney kan zich beter richten op wat het zich hoort te richten: nieuwe ideeen ontwikkelen om deze generatie te voeden met kwaliteitsentertainment zoals ‘The Princess and the Frog’. Daarom ben ik zo trots op het feit dat ik in de jaren 90 geboren ben: ik ben groot geworden met films uit de Disney-renaisscance. De laatste Disney-2D-film die ik in de bioscoop zag was ‘The Lion King’, en de volgende zal ‘The Princess and the Frog’ zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.