Pixar stelt tentoon in Amsterdam

Pixar

Eind mei landt de expositie Pixar: 25 Years of Animation in Nederland.

PixarLiefhebbers van animatiefilms – en fans van Pixar in het bijzonder – moeten donderdag 30 mei 2013 aanduiden op de kalender. Vanaf die dag is in Amsterdam EXPO de tentoonstelling Pixar: 25 Years of Animation te bezichtigen.

De expositie bevat meer dan vijfhonderd originele kunstwerken die werden gemaakt als voorbereiding voor de vele hits van Pixar, zowel avondvullende films (Toy Story, Finding Nemo, Ratatouille, Wall-E, Up…) als korte films (For the Birds, Partly Cloudy, Day & Night…).

De collectie bestaat uit een enorme hoeveelheid artwork (potloodschetsen, aquarellen, houtskool-tekeningen), karakterontwerpen, storyboards, color scripts, kleimodellen en meer. Niet alleen tof om zo het talentvolle werk te zien dat voorafging aan de bekende films, maar ook erg interessant om te ontdekken welke zaken het niet gehaald hebben. Daarnaast zijn er ook bijzondere installaties te bekijken zoals de zoötroop.

Pixar werd eigenlijk al vijfentwintig jaar in 2011, maar de reizende tentoonstelling werd ondertussen ook aangevuld met werk uit recentere films zoals Brave en La Luna. Uit het persbericht:

“Mensen beseffen vaak niet hoe belangrijk traditionele media zoals tekenen en schilderen zijn om een computer geanimeerde film te maken. De artiesten van Pixar studio’s creëren honderden, soms duizenden kunstwerken om ons te helpen bij het ontdekken van de karakters en werelden. Het werk dat zij doen, is geweldig en voordat deze expositie was samengesteld, waren wij niet in staat om de originele werken te delen met mensen buiten de studio. Wij zijn verheugd dat deze kunstwerken nu te zien zijn in Nederland.” aldus John Lasseter, Chief Creative Officer van Walt Disney en Pixar Animation Studios en Principal Creative Advisor van Walt Disney Imagineering.

“Als mensen aan Pixar denken, denken ze vaak aan de films, verhalen, vernieuwende technologie en schitterende computer graphics. Echter, veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat traditionele beeldende kunsten een essentiële rol spelen in het animatieproces. Ik ben er enorm trots op dat we deze internationale expositie in Amsterdam EXPO mogen presenteren en zo op onze eigen manier het verhaal van Pixar kunnen vertellen.” aldus Peter Tabernal, CEO van Amsterdam EXPO.

Pixar: 25 Years of Animation is vanaf donderdag 30 mei 2013 dagelijks geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur. De kaartverkoop van Amsterdam EXPO is al gestart. Reguliere tickets zijn verkrijgbaar vanaf 16 euro (exclusief servicekosten). Groepstarieven zijn van toepassing vanaf tien betalende personen. Meer informatie vind je op deze website.

Lees ook:David O’Reilly en Julia Pott op groot scherm in Amsterdam
Lees ook:Win een ticket voor het KLIK! Amsterdam Animation Festival
Lees ook:Over cars, campus en commanders
Lees ook:Nederlandse animatie in Kunststof TV
Lees ook:KLIK! 2013 zoekt animatiefilms

7 reacties op “Pixar stelt tentoon in Amsterdam

  1. max

    Had het al gelezen! En ik ga! Ik wou al gaan toen het in Duitsland was

      /   Beantwoorden  / 
  2. DragonMaster

    Cool! Vast en zeker een bezoekje waard.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mohegan

    Het is een mooie tentoonstelling! Ik ben in Duitsland toen geweest.

      /   Beantwoorden  / 
  4. poppie

    jammer dat het in amsterdam is ik wil er heeeeeel graa heen

      /   Beantwoorden  / 
  5. Hansje

    Jaaaaaaaa! Ga ik naar toe!

      /   Beantwoorden  / 
    1. 5tarvin

      nah dan ik ook

        /   Beantwoorden  / 
  6. Locall

    ga ik zeker weten heen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.