Eerste blik op The Gruffalo’s Child

Bekijk de eerste beelden uit het vervolg op de knappe kortfilm.

The Gruffalo, voor wie het leuke monster niet kent, is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van auteur Julia Donaldson en illustrator Axel Scheffler. De geanimeerde adaptatie is een prachtige productie van Studio Soi waarmee regisseurs Jakob Schuh en Max Lang talloze prijzen en nominaties in de wacht sleepten (recent nog een nominatie voor de Cartoon d’Or 2011).

De Duitse animatiestudio heeft ondertussen ook een vervolg gemaakt. The Gruffalo’s Child wordt deze keer geregisseerd door Uwe Heidschötter en Johannes Weiland, de twee regisseurs die dit jaar de Cartoon d’Or wonnen met hun ontroerende animatiefilmpje The Little Boy and the Beast (Der Kleine und das Biest).

De nieuwe animatiefilm duurt dertig minuten en draait om de dochter van de Gruffalo. Het avontuurlijke monstertje is erg nieuwsgierig en wil de legendarische muis ontmoeten, het enige dier waar haar vader bang voor was. Ondanks de waarschuwingen van haar vader, trekt ze het diepe, donkere woud in.

In enkele reclamespotjes voor de kerstprogrammatie van BBC1 doken enkele kleine fragmentjes op uit de animatiefilm. Die werden eruit geknipt en achter elkaar gemonteerd, zodat je onderaan een eerste blik krijgt op The Gruffalo’s Child (let dus niet op het geluid of de hectische volgorde van de beelden). Bekende acteurs zoals Helena Bonham Carter, Rob Brydon, Robbie Coltrane, James Corden, John Hurt en Tom Wilkinson lenen opnieuw hun stem aan de kortfilm.

BBC1 zendt The Gruffalo’s Child uit met Kerstmis om 18.30u.

Eerste blik op The Gruffalo’s Child

(Met dank aan Tsuka voor de tip)

Lees ook:Tv-spotje voor The Gruffalo’s Child
Lees ook:Prachtige plaatjes uit The Gruffalo’s Child
Lees ook:Plaatjes Room on the Broom
Lees ook:Zometeen op tv: The Gruffalo
Lees ook:Room on the Broom

7 reacties op “Eerste blik op The Gruffalo’s Child

  1. TAZ

    dan zouden we dit dus het vervolgfilmpje van het korte filmpje the gruffalo kunnen noemen.
    misschien komt ie zo rond kerstmis ook wel op nederland 3 s’middags of s’morgens.

      /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    en met een beetje geluk verschijnt ie ook op dvd.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Miriam

    Weet iemand waar ik de dvd van ‘Het kind van de Gruffalo’ kan krijgen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Nergens. De Engelse versie (dvd/blu-ray) is al een tijdje verkrijgbaar, maar een Nederlandse release is er voorlopig nog niet. Afwachten maar…

        /   Beantwoorden  / 
  4. Miriam

    Hij was 2e paasdag op tv (nederlands ingesproken) dus hij is er. Maar niet op dvd blijkbaar. Jammer, bedankt voor de reactie.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Tv-rechten zijn anders dan dvd-rechten. Op de koopversie zul je dus nog even moeten wachten. Digitale recorder vergeten te programmeren? :)

        /   Beantwoorden  / 
  5. Bart

    De dvd met Nederlandse versie zou 10 oktober (2012) uitkomen. Ik had de boekjes en de eerste film ook al voor mijn neefje (3,5 jaar) en nichtje (2 jaar) gekocht en zij waren er dol op; vanzelfsprekend koop ik deze ook.

    (En zelf hou ik ook erg van de ‘Gruffalo’-reeks, natuurlijk. :D )

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.