D23: Zootopia (update)

Zootopia

Eerste artwork en details over Disneys nieuwe dierenavontuur.

Robin HoodZoals we eerder schreven, is Zootopia een van de nieuwe bioscoopfilms van de Walt Disney Animation Studios. De prent wordt geregisseerd door Byron Howard (coregisseur Bolt en Tangled) en het script wordt gepend door Jared Bush. Producent is Clark Spencer (Wreck-It Ralph).

Op de D23 Expo in Californië omschreef Disney- en Pixar-topman John Lasseter de nieuwe film als een soort van Robin Hood (rechts afgebeeld). Mensen bestaan immers niet in Zootopia, maar de dierlijke hoofdpersonages zullen zich wel een beetje zoals mensen gedragen (en kleden).

Geen mensen betekent dat alles in de wereld van deze dieren volgens hun behoeften is aangepast. Zo bevat de dierenstad Zootopia verschillende gebieden, waaronder een Tundra Town die vol sneeuw ligt, inclusief een karaokebar voor ijsberen en een nachtclub met ‘fridgasines’ voor de deur (een mix tussen een koelkast en limousine). Woestijndieren, die ’s nachts tot leven komen, wonen dan weer in Sahara Square en de konijnen bevolken het schattige Burrow Borough. Andere exotische locaties zijn Rain Forest, The Canals en Little Rodenta (een gemene buurt met tunnels vol knaagdieren).

De held van de film is Nick Wilde, een vos met een gladde tong, een strak pak, een hippe zonnebril en scherpe tanden. Wanneer hij beschuldigd wordt van een misdaad die hij niet beging, slaat hij op de vlucht. Hij wordt achtervolgd door de topagent van Zootopia, het rechtvaardige konijn Luitenant Judy Hopps, maar het duo wordt al snel het doelwit van een samenzwering. Ondanks hun tegenstrijdige uiterlijk en karakter, wat uiteraard voor de nodige wrijving zorgt tussen het roof- en prooidier, moeten de twee dieren samenwerken en ontdekken ze dat zelfs natuurlijke vijanden vrienden kunnen worden.

Daarnaast werd de gazelle Gazelle geïntroduceerd, een beroemde popster die optreedt met sterke witte tijgers als achtergronddansers. De makers vertelden ook dat ze een wildebeest in fijne kledij wilden steken, maar dat het echte dier naar verluidt zo dom is dat ze hem maar een shirt hebben gemaakt waarop “I’m with Gnu-pid” staat.

Boven- en onderaan vind je de allereerste stukjes artwork voor de dierenfilm. Het geanimeerde resultaat wordt in de Amerikaanse bioscoopzalen verwacht in 2016.

Update: kort video-interview met de makers van Zootopia

Foto: Clark Spencer (links) en Byron Howard (rechts) presenteren Zootopia

Zootopia

Foto: artwork Nick Wilde en Judy Hopps

Zootopia

(Via Empire, EW en Bleeding Cool)

Lees ook:Nieuwe info over Zootopia
Lees ook:Byron Howard werkt aan nieuwe film
Lees ook:D23: Good Dinosaur
Lees ook:Teaser voor Tarzan 3D
Lees ook:Twee teasers voor Die Konferenz der Tiere

6 reacties op “D23: Zootopia (update)

  1. DragonMaster

    Hopelijk wordt ie ook net zo goed als Robin Hood. Het klinkt alvast wel grappig.

      /   Beantwoorden  / 
  2. peter

    de wereld klinkt leuk.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Pieter

    Oh, kijk eens: de vos heeft een opgetrokken wenkbrauw! Met dit personage valt vast niet te sollen…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Wat een goedkope opmerking, Pieter. Speciaal voor jou dus maar een tweede plaatje toegevoegd. ;)

        /   Beantwoorden  / 
  4. Mark

    Vind het bovenste plaatje echt mooi, die onderste iets minder.
    Wel jammer dat het geen handgetekende film wordt….

      /   Beantwoorden  / 
  5. TAZ

    de eerste plaatjes zien er al goed uit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.