Productie van Saving Mr. Banks begint

Acteur Tom Hanks kruipt in de huid van filmmaker Walt Disney.

Disney meldt dat de productie is gestart van Saving Mr. Banks. Hoewel het hier om een liveactionfilm gaat, zal het nieuws ongetwijfeld ook heel wat fans van de deels geanimeerde film Mary Poppins (1964) interesseren.

Saving Mr. Banks vertelt namelijk het verhaal van Walt Disney, de bekende filmmaker, die ruim twintig jaar lang probeerde om de Mary Poppins-verhalen te verfilmen van schrijfster P. L. Travers.

Aan de film gingen erg moeizame onderhandelingen vooraf. Na een belofte aan zijn twee dochters, probeert Walt Disney voor het eerst in de jaren veertig om een film te maken over Mary Poppins, de zingende kinderoppas met een magische paraplu. Travers weigert echter omdat een geanimeerd karakter Mary Poppins geen eer zou aandoen. Disney zou pas in de jaren zestig tot een akkoord komen, op voorwaarde dat Travers heel wat inspraak kreeg.

Het verhaal van de film zoomt in op het lange preproductieproces in 1961, wanneer Travers van Londen naar Hollywood reist om met Walt Disney te onderhandelen over de film die uiteindelijk vijf van de dertien Oscarnominaties zou verzilveren. Naast Disney komt ook scriptschrijver Don DaGradi aan bod, net als de componisten Richard en Robert Sherman (de broers van wie het liedje Chim-Chim-Cher-ee ook een Oscar won).

Tom Hanks vertolkt de rol van Walt Disney, terwijl Emma Thompson gestalte geeft aan Pamela Lyndon Travers, de schrijfster van de kinderboeken. Colin Farrell en Ruth Wilson spelen Goff en Margaret, de vader en moeder van Travers. Rachel Griffiths wordt tante Ellie, de zus van Margaret die als inspiratie voor Poppins diende. Verder zijn ook Bradley Whitford (DaGradi), Jason Schwartzman (Richard Sherman), B.J. Novak (Robert Sherman), Paul Giamatti (Ralph, de limousinechauffeur die Travers rondrijdt) en Kathy Baker (Disneys hulpje Tommie) in de film te zien.

John Lee Hancock (The Blind Side, The Rookie) regisseert de film naar een script van Kelly Marcel, die het verhaal samen heeft bedacht met Sue Smith. De film wordt in de omgeving van Los Angeles opgenomen, met iconische locaties zoals Disneyland in Anaheim en de Disney Studios in Burbank.

Het resultaat wordt ergens in 2013 in de bioscoop verwacht.

(Via Stitch Kingdom – Afbeelding bovenaan: Walt Disney en P. L. Travers)

Lees ook:Eerste beelden Saving Mr. Banks
Lees ook:Nieuwe data voor Disney/Pixar-films
Lees ook:Disney-componist Robert Sherman overleden
Lees ook:Robert Downey Jr als Peabody in 3D
Lees ook:DreamWorks maakt Peabody and Sherman in 3D

8 reacties op “Productie van Saving Mr. Banks begint

  1. Max

    Leuk, heb er zin in!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hansje

    Spannend! De rol van Walt Disney is nog nooit eerder door iemand anders in een lange live action film gespeeld. Werd tijd.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Fear

    Schitterend! Eindelijk komt er eens een film uit over Walt Disney zelf! Sommige mensen vergeten hem als ze het woord ‘Disney’ horen. Dan denken ze automatisch aan Sneeuwwitje of Mickey Mouse. Ben blij dat Walt Disney zijn eigen film krijgt!

      /   Beantwoorden  / 
  4. DragonMaster

    Ik weet niet of de film het volledige verhaal zal vertellen. Het is namelijk fictie, geen docu (en een film van Disney over Disney betaald door Disney, dus alles zal wel wat positiever voorgesteld worden). Maar ik ben wel benieuwd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hansje

      Disney zei zelf altijd: “If you have the choice between telling the truth or the legend, tell the legend”. Dus de zaken zullen inderdaad wel wat positiever worden voorgesteld, denk ik zo…

        /   Beantwoorden  / 
  5. peter

    disney is echt een LEGENDE.
    heb er zin in.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Locall

    wow, wat een goed nieuws! ben heel erg benieuwd!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.