Remake van The Incredible Mr Limpet onderweg

Warner Brothers plant een remake van The Incredible Mr. Limpet, een oude film over een man die zijn wens in vervulling ziet gaan en een (pratende) vis wordt.

Warner Brothers neemt weer een duik in de stoffige archieven. Die duik mag je letterlijk nemen, want de studio komt boven water met een remake van het vissenavontuur The Incredible Mr. Limpet (1964). Dat is een familiefilm waarin live action met handgetekende animatie werd gecombineerd (nota bene 24 jaar voor Who Framed Roger Rabbit).

Bij een bezoekje aan Coney Island zorgt een magische wens ervoor dat Henry Limpet in een vis verandert. Zijn droom was om bij de marine te gaan (de film speelt zich af in de jaren veertig), maar hij werd afgekeurd. In zijn nieuwe gedaante bloeit de anders zo verlegen Henry helemaal open. Hij maakt snel vrienden met andere vissen en krabben en is gek op zijn nieuwe leventje onder water. Bovendien kan hij als pientere vis – dat zie je aan zijn bril – de marine helpen bij het opsporen van vijandige onderzeeërs uit Duitsland.

Volgens de LA Times is Richard Linklater (Waking Life, A Scanner Darkly) op dit moment de topkandidaat om de nieuwe remake te regisseren. De nieuwe versie van The Incredible Mr. Limpet zou een mengeling worden van live action en computeranimatie. Uiteraard krijgt ook het verhaal een modernere opknapbeurt.

Trailer voor The Incredible Mr. Limpet (1964)

(Via The Playlist)

Lees ook:Warner Brothers wil film over ACME maken
Lees ook:Regisseur gevonden voor Yogi Bear 2
Lees ook:Nieuwe Looney Tunes-film in de maak
Lees ook:Worstelaars in nieuwe Scooby-Doo-film
Lees ook:Eerbetoon aan Superman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.