Byron Howard werkt aan nieuwe film

Disney

Jason Bateman zou zijn stem lenen aan de nieuwe Disney-prent.

Byron HowardByron Howard is bezig aan een nieuw project voor de Walt Disney Animation Studios. Als supervising animator werkte Howard mee aan de tekenfilms Lilo & Stitch en Brother Bear. Later regisseerde hij de computerfilms Bolt (samen met Chris Williams) en Tangled (met Nathan Greno).

Details zijn schaars en bij Disney houden ze de lippen stijf op elkaar, maar THR meldt dat Byron werkt aan een voorlopig titelloze komedie met dieren in de hoofdrol.

Jason Bateman is naar verluidt aan het onderhandelen over een rol in de film. Het zou de acteurs eerste stemrol worden in een animatiefilm, al was hij wel eerder te horen in tekenfilmseries als Sit Down Shut Up, Justice League en King of the Hill. Hij sprak ook de Engelse dub in voor de Franse, deels geanimeerde film Arthur et les Minimoys.

Als dit hetzelfde project is waar Howard en Greno het in 2011 over hadden met Bleeding Cool, dan gaat het om een film vol actie, komedie en ontroering. Het concept ontstond toen de makers elk drie ideeën voor nieuwe films voorlegden aan John Lasseter en hij voorstelde om twee daarvan in één animatiefilm te verwerken.

In Tangled stalen de komische kameleon Pascal en paard Maximus de show. Wie twijfelt of Howard leuke verhalen kan verzinnen met dieren, moet ook Tangled Ever After even bekijken. De korte film, die hij samen met Greno schreef en regisseerde, draaide puur om de dolkomische belevenissen van de twee dieren uit Tangled.

Een releasedatum is er nog niet. Mocht de nieuwe film in productie gaan, dan verschijnt het resultaat vast niet voor 2015. De enige twee Disney-films die al groen licht kregen, zijn het sprookjesachtige avontuur Frozen (verschijnt deze winter) en de superheldenfilm Big Hero 6 (november 2014).

Lees ook:Originaliteit troef bij Disney
Lees ook:Disney werkt aan korte animatiefilm Rapunzel
Lees ook:Nieuwe info over Zootopia
Lees ook:Tangled Ever After toch in de bioscoop
Lees ook:A Tangled World: Achter de schermen bij Rapunzel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.