Simpsons en LEGO

Simpsons

Naast het speelgoed komt nu ook een speciale aflevering.

SimpsonsIn januari verschenen de eerste plaatjes van het Simpsons-speelgoed dat LEGO uitbrengt. Fans van de bekende bouwsteentjes en de populaire tekenfilmserie kunnen met 2.523 stukjes het bekende huis nabouwen tot in de kleinste details (zie video).

Maar daar houdt de samenwerking van The Simpsons en LEGO niet op. Als ultieme marketingstunt maakte Fox bekend dat er in Amerika op zondag 4 mei 2014 een speciale aflevering van de animatieserie wordt uitgezonden. Deze 550e episode, getiteld Brick Like Me, wordt met de bekende blokjes gecreëerd.

Het verhaal laat zien hoe Homer wakker wordt in een wereld waar zijn familie en iedereen in Springfield gemaakt zijn van LEGO. Vervolgens moet hij uitpuzzelen hoe hij daar beland is en hoe hij weer naar huis kan keren.

Het is nog niet duidelijk of het om een aflevering gaat die gemaakt wordt met stop-motionanimatie (waarbij de LEGO-figuurtjes als poppetjes dienen) of met computeranimatie (zoals The LEGO Movie).

Gedetailleerde bespreking

(Via TV Line, met dank aan Pascal voor de videotip)

Lees ook:Beelden uit LEGO/Simpsons-special
Lees ook:Eerste blik op Lego Star Wars: The Padawan Menace
Lees ook:Lego Star Wars-aflevering in de maak
Lees ook:Leuk stop-motionfilmpje voor nieuwe Lego-website
Lees ook:Trailer voor Cars 2 nagemaakt met lego

3 reacties op “Simpsons en LEGO

  1. Matty

    De Lego sequenties zijn met de computer geanimeerd en de karakterontwerpen zien er anders uit dan die door Lego zijn uitgebracht, omdat de aflevering al ruim een jaar in productie is

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Bedankt voor de update. Het zal wellicht niet van dezelfde kwaliteit zijn als de Lego-film, maar goed om te weten dat ze computeranimatie gebruikten. Je hebt het over sequenties, dus sommige stukjes uit de aflevering blijven handgetekend zoals in de normale serie?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Matty

        Mijn bron sprak over ‘secties van de aflevering’, dus dat is zeer aannemelijk. Het plot lijkt er ook wel op te wijzen

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.