Animatiefilms op tv (14 – 20 augustus)

Animatiefilms op tv (14 - 20 augustus 2010)

Goed nieuws voor de hongerige animatieliefhebber, want deze week verschijnen er meer dan tien animatiefilms op de kijkbuis. Bekijk het volledige overzicht in dit bericht en ontdek welke animatiefilms er deze week op televisie verschijnen.

Zaterdag 14 augustus

Cover De Fluit met Zes Smurfen09.00 – 10.05 The Smurfs and the Magic Flute /
De Fluit met Zes Smurfen
(Ketnet/Canvas)

In deze smurfenfilm uit 1976 worden de Smurfen voor het eerst ontdekt door ridder Johan en zijn vrolijke schildknaap Pirrewiet. Het bekende duo leert de blauwe wezentjes kennen wanneer Pirrewiet toevallig via een geheimzinnige koopman aan een magische fluit komt. Zodra je een wijsje op het instrument speelt, begint iedereen ongewild te dansen. Wanneer een gemene dief de magische fluit steelt om mensen te beroven van hun geld, roepen Johan en Pirrewiet de hulp in van de Smurfen. Het legendarische volkje is natuurlijk meteen bereid om te helpen.

Dvd-cover Tinker Bell and the Lost Treasure (De Verloren Schat)15.50 – 17.20 Tinker Bell and the Lost Treasure /
Tinker Bell en de Verloren Schat
(Net 5) [NL]

De herfstpret belooft dit jaar speciaal te worden. Er zal een zeldzame volle maan zijn, waardoor de elfjes een bijzondere maansteen kunnen gebreuiken om ede Elfenstofboom te maken, die de bron is van al hun magie. Maar wanneer Tinkerbell per ongeluk heel Pixie Hollow in gevaar brengt, moet ze de zee oversteken op een geheime missie om alles weer goed te maken. Met wat hulp van haar vriend Terence, en een charmante, volkse glimworm genaamd Blaze, trotseert Tink een verbazingwekkende nieuwe wereld en ontdekt ze wat de allergrootste schat is.

Dvd-cover Lilo & Stitch17.25 – 19.00 Lilo & Stitch (SBS 6) [NL]

Op het weelderige, tropische Hawaï adopteert het eenzame meisje Lilo een onschuldig jong hondje (dat denkt ze tenminste dat het is). Ze noemt haar nieuwe huisdier Stitch, maar weet niet dat hij een ondeugend ruimtewezen is dat van een verre planeet is ontsnapt. Stitch heeft Lilo nodig om hem te beschermen tegen de buitenaardse jagers die hem koste wat het kost willen vangen. Uiteindelijk is het Lilo’s standvastige geloof in Ohana, het Hawaïaanse woord voor familieband, waardoor Stitch leert om van iemand te houden. Een hartverwarmende familiefilm met legendarische muziek van Elvis Presley.

Dvd-cover Alvin and the Chipmunks20.30 – 22.35 Alvin and the Chipmunks (SBS 6) [NL]

De drie bijzondere eekhoorntjes Alvin, Simon en Theodore (de Chipmunks) besluiten in het huis van de liedjesschrijver Dave Seville te gaan wonen. Hun grootste droom is om één van de bekendste popgroepen aller tijden te worden. Dankzij hun hoge aaibaarheidsfactor krijgen ze al snel succes in de muziekwereld, maar de hebberige platenbaas Ian buit de Chipmunks volledig uit. Kan Dave de Chipmunks op tijd redden of is Ian ze te slim af? Voor wie geen probleem heeft met piepende knaagdieren, is deze mengeling van computeranimatie en live action het ideale tijdverdrijf.

Zondag 15 augustus

Dvd-cover Lucky Luke: Go West!09.00 – 10.20 Lucky Luke: Go West! /
Lucky Luke: Op naar het Westen
(Ketnet/Canvas)

New York, 1855. De Daltons moeten voor de zoveelste keer voor de rechter verschijnen. Maar ze zijn weer in topvorm en weten te ontsnappen. Ze beroven alle banken van New York en verstoppen hun buit in een huifkar. Maar helaas staat het terrein ineens vol met identieke karren die toebehoren aan een groep kolonisten op weg naar de westkust van de VS. De kolonisten moeten hun reisdoel binnen 80 dagen halen, anders verspelen ze hun rechten op de grond waar ze al wel voor hebben betaald. En wie begeleidt de karavaan? Juist: onze held, de man die sneller schiet dan zijn schaduw. Dat belooft spannend te worden voor de Daltons.

Dvd-cover Jungle Book 210.00 – 11.30 The Jungle Book 2 (Disney XD) [NL]

Het verhaal begint waar The Jungle Book eindigt, als Mowgli, het jongetje dat in de jungle is opgegroeid, zijn dierenvrienden verlaat om in het mensendorp te gaan wonen. Daar begint Mowgli een nieuw leven met een liefhebbende familie, waaronder zijn kleine broertje Ranjan en zijn nieuwe vriendinnetje Shanti. Ondertussen in de jungle mist Baloe zijn mensenvriendje zo erg dat hij het dorp binnensluipt om hem op te zoeken. Mowgli is zo blij dat hij Baloe weer ziet dat hij hem de jungle in volgt zonder zijn nieuwe familie te vertellen waar hij heen gaat. Het wordt echt spannend als Mowgli gevangen raakt door de hypnotiserende blik van de slang Kaa en in een swingende apenmusical meedanst! Maar al gauw komt hij oog in oog te staan met zijn oude wraakbeluste vijand..

Dvd-cover Tarzan and Jane12.00 – 13.30 Tarzan and Jane (Disney Channel) [BE]

Tarzan en Jane vieren hun eerste jaar samen in de jungle. Jane is op zoek naar het perfecte cadeau voor Tarzan, waarbij ze zelfs de hulp van de hilarische Tuk en Tantor inroept. Als ze herinneringen ophalen aan de vele avonturen die ze tot nu toe samen hebben beleefd, beseft Jane wat een opwindend jaar het in de jungle is geweest.

Ontmoetingen met oude en nieuwe vrienden, jagende panters in de maling nemen, op de lava van een vulkaan surfen en ga zo maar door. Hoewel ze uit totaal verschillende werelden komen, ontdekken Tarzan en Jane dat ze als team onverslaanbaar zijn.

Dvd-cover Asterix de Galliër16.05 – 17.15 Astérix le Gaulois / Asterix de Galliër (Nickelodeon)

Zo’n vijftig jaar voor Christus was Gallië bezet door de Romeinen. Eén klein Gallisch dorpje blijft echter moedig weerstand bieden aan de overweldigers. Asterix de krijger en Obelix de steenhouwer hebben een geheim middel dat hun bovenmenselijke krachten geeft: de toverdrank van Panoramix, de druïde. In Petit Bonum, de Romeinse vesting,windt Caius Bonus zich vreselijk op over het feit dat zijn legers steeds worden verslagen door die Galliërs. Hij stuurt een ‘vrijwilliger’ als spion naar het dorpje om uit te zoeken wat die Galliërs zo onoverwinnelijk maakt..

Woensdag 18 augustus

Dvd-cover The Adventures of Tom Thumb and Thumbelina09.00 – 10.10 The Adventures of Tom Thumb and Thumbelina (Ketnet/Canvas)

Klein Duimpje en Duimelijntje, twee bekende sprookjesfiguren, beleven voor het eerst een spannend avontuur. Het kleine duo slaat de handjes in elkaar en gaat op zoek naar een thuis in die reusachtig grote wereld. Maar de sluwe Mollenkoning strooit roet in het eten wanneer hij Duimelijntje ontvoert. Hij houdt haar gevangen in zijn ondergrondse paleis en wil van haar zijn vrouw maken. De kleine held doet een beroep op zijn vrienden uit het bos en samen plannen ze een reddingsmissie. Maar Duimelijntje zelf zit ook niet stil en broedt op een eigen ontsnappingsplan..

Dvd-cover Pinocchio (Roberto Benigni)12.00 – 13.45 Pinocchio (BBC 2)

Volg de avonturen die de brutale Pinocchio beleeft tijdens zijn wilde tocht. Van de plek waar alles mag en niks hoeft naar de onstuimige zee met gevaarlijke walvissen. Van het prachtige theater naar de enge gevangenis. Hij ontmoet vrienden en vijanden en hij wordt bemind en bestolen. Uiteindelijk wil Pinocchio alleen nog maar naar huis en een echt jongetje worden. Maar of dat zal lukken.. Dit is de liveactionversie van het wereldberoemde sprookje, waarin Pinocchio vertolkt wordt door Robert Benigni, de met een Oscar bekroonde acteur uit La Vita E Bella.

Donderdag 19 augustus

Dvd-cover Barbie in the Nutcracker09.00 – 10.10 Barbie in the Nutcracker (Ketnet/Canvas)

Barbie komt voor het eerst tot leven in deze magische animatiefilm. Beleef dit geweldige sprookje samen met Barbie in de rol van prima ballerina. Het sprookje begint als Clara van haar favoriete tante een prachtige, houten Notenkrakerpop cadeau krijgt. ’s Nachts komt de Notenkraker tot leven en beschermt Clara tegen de gemene Muizenkoning. Door een vloek van de Muizenkoning wordt Clara echter zo klein als een pop. Clara moet op zoek naar de suikertaartfee; de enige die de betovering kan verbreken. Samen met de Notenkraker begint Clara aan een spannend avontuur om van de vloek verlost te worden. Het sprookje wordt begeleid door de wereldberoemde muziek van Tchaikovsky.

Vrijdag 20 augustus

09.00 – 10.05 The Smurfs and the Magic Flute /
De Fluit met Zes Smurfen
(Ketnet/Canvas)

(zie beschrijving hierboven van zaterdag 14 augustus)

Dvd-cover Jimmy Neutron: Boy Genius (Wonderkind)10.00 – 11.20 Jimmy Neutron: Boy Genius /
Jimmy Neutron: Wonderkind
(Nickelodeon)

Wanneer hun ouders ontvoerd worden door buitenaardse wezens, zijn alle kinderen dolenthousiast. Tot ze merken dat ze zonder de volwassenen aan niemand hulp kunnen vragen. Omdat het zo niet verder kan, rust alle hoop nu op de tengere schouders van Jimmy Neutron. Als wonderkind steekt hij namelijk qua intelligentie ver boven de andere kinderen uit. Gelukkig ontdekt hij in zijn laboratorium waar de slijmerige aliens en hun vermiste ouders zich bevinden. Samen met zijn vriendjes en zijn trouwe robothond bouwt hij een indrukwekkend ruimteschip, gemaakt van pretparkattracties, om achter de gemene kidnappers aan te gaan.

Dvd-cover Shark Tale18.55 – 20.30 Shark Tale (SBS 6) [NL]

Oscar, een laaggeplaatste tongschrobber bij de plaatselijke Walviswasstraat, wordt de onwaarschijnlijke held van het rif als hij een leugentje om bestwil vertelt. Oscar moet zijn goedbewaarde geheim veiligstellen en gaat samenspannen met de verbannen, vegetarische haai Lenny. Oscar en Lenny worden de beste maatjes. Wanneer Oscars leugen steeds verder aan het licht komt, moeten zijn trouwe vriendin Angie en Lenny hem helpen het op te nemen tegen de afschrikwekkendste haai in het water en zijn ware plek in het rif te vinden.

(Met dank aan Titia voor de tips. – Heb je zelf ook nog interessante animatiefilms gespot? Aarzel dan niet en laat ons iets weten op [email protected])

Lees ook:Animatiefilms op tv (11 – 17 april)
Lees ook:Animatiefilms op tv (26 juni – 2 juli)
Lees ook:Animatiefilms op tv (15 augustus – 21 augustus)
Lees ook:Animatiefilms op tv (31 juli – 6 augustus)
Lees ook:Animatiefilms op tv (8 – 14 augustus)

6 reacties op “Animatiefilms op tv (14 – 20 augustus)

  1. Pieter

    Mmm, dan lijkt me Asterix toch wel de topper van de week. Heerlijk stukje nostalgie

      /   Beantwoorden  / 
  2. B&L

    De fluit met zes smurfen!!! Beloning voor degene die deze animatie voor mij opneemt!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Tom

    Een paar vermakelijke films.

    - De fluit met de zes smurfen
    - Lilo en Stitch
    - Alvin and the Chipmunks (ja, die vond ik leuk ondanks zijn voorspelbaarheid)
    - Go West! (hoewel te vaak uitgezonden en onterecht niet in de Nederlandse bioscopen uitgebracht)

    De rest heb ik niet gezien of vond ik “niet zo”.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mina

    Is Pinoccio een aniamtifilm/ ;o

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      “Dit is de liveactionversie van het wereldberoemde sprookje, waarin Pinocchio vertolkt wordt door Robert Benigni, de met een Oscar bekroonde acteur uit La Vita E Bella.” Het antwoord op je vraag staat dus al in het bericht. Gezien de relevantie met de tekenfilmklassieker, werd ie opgenomen in het overzicht.

        /   Beantwoorden  / 
  5. Sanjay

    Zaterdag 21 Augustus om 18:50 komt Kung Fu Panda Op Sbs6

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.