Animatiefilms op tv (18 – 23 december)

Mysterieuze treinen, pratende katten, lollige lama’s, vliegende rendieren, grappige geesten, muizige musketiers en nog veel meer. Ontdek in dit nieuwe overzicht welke animatiefilms er deze week op tv draaien.

Zaterdag 18 december

20.00 – 21.55 The Polar Express (SBS 6) [NL]

Kom op, slaapkop, klim uit je warme bedje en zet je schrap voor de rit van je leven! Want dit wordt een kerstavond om nooit meer te vergeten… Je zult op- en neerroetsjen over hoge bergen, rijden en glijden langs uitgestrekte ijsvelden, puffen en tuffen over torenhoge bruggen en overheerlijke warme chocolademelk drinken, geserveerd door knotsgekke, zingende obers. Welkom aan boord van The Polar Express.

.
.

Zondag 19 december

20.00 – 21.30 Garfield (RTL 4) [NL]

Garfield heeft het helemaal voor elkaar – een superzachte luie stoel, een gemakkelijk baasje en héél veel lasagne – totdat zijn baasje thuiskomt met het hondje Odie. Al gauw besluit Garfield dat het tijd is om deze druktemaker te lozen. Hij verzint een sluw plan, maar helaas loopt dit plan anders dan gedacht. Wanneer Odie in handen valt van een gemene misdadiger blijkt Garfield over enorme moede en energie te beschikken en belandt hij in een spannend avontuur om Odie te redden.

.
.

21.30 – 23.00 Garfield 2 (RTL 4) [NL]

De vetste kat ter wereld is terug in een nieuw avontuur. Garfield vertrekt samen met Jon en Odie naar Londen. Hier loopt hij zijn dubbelganger Prince tegen het lijf, een kat met blauw bloed in de aderen en eigenaar van een reusachtig landgoed. De twee worden per ongeluk verwisseld en Garfield geniet van zijn nieuwe luie leventje als rijkeluiskat. Er is alleen één probleem: de snode Lord Dargis wil van Garfield af.

.
.

Maandag 20 december

08.30 – 10.05 Kronk’s New Groove /
Keizer Kuzco 2: King Kronk
(Disney Channel)

Na zijn wilde avonturen met Pacha en keizer Kuzco is Kronk vol goede moed een nieuw leven begonnen als chef-kok in zijn eigen restaurant. Maar wanneer een lama-gram een bezoek van zijn vader aankondigt stort hij zich in een geheel nieuw, doldwaas avontuur. Met hulp van de sluwe tovenares Yzma probeert Kronk een geslaagd zakenman te lijken voordat zijn pappie arriveert, maar in een mum van tijd werkt hij zich in de problemen. Alleen met de hulp van zowel oude als nieuwe vrienden leert Kronk trouw te blijven aan zijn ware ‘groove’.
.

10.00 – 11.05 Niko en de Vliegende Brigade (Disney XD) [NL]

Het jonge, naïeve en dappere rendier Niko gaat op zoek naar zijn biologische vader, die deel zou uitmaken van de mythische Vliegende Brigade. Ondanks hoogtevrees en duizeligheid trekt Niko er toch op uit om vlieglessen te krijgen van Julius, een oudere vliegende eekhoorn. Tijdens de gevaarlijke zoektocht naar zijn vader, wordt Niko ook bijgestaan door Wilma, een assertieve zingende nerts. Ze worden echter tegengewerkt door wolven…
.

Dinsdag 21 december

10.00 – 11.30 The Three Musketeers (Disney XD) [NL]

De vrienden Mickey, Donald en Goofy zijn eenvoudige conciërges die als grote droom hebben dat ze musketier willen worden. Hun levens worden overhoop gehaald als Boris Boef, de leider van de musketiers, en zijn boosaardige luitenant Clarabelle hen gebruiken voor een complot om het koninkrijk van prinses Minnie te ontdoen – de enige muis die tussen Boris Boef en de troon staat. Mickey, Donald en Goofy zien er misschien niet uit als helden, maar ze hebben wel een verrassing in petto voor Boris Boef. Gesterkt door teamwerk en vriendschap leren ze al snel dat ze alles kunnen bereiken door samen te werken. Het is ‘all for fun and fun for all’.

11.40 – 13.40 Spirited Away (BBC 2)

Wanneer de tienjarige Chihiro en haar ouders een kortere weg naar huis nemen, gebeurt er iets vreemds. Ze stoppen bij een restaurant waar niemand aanwezig is, maar waar alle tafels gedekt staan met heerlijk gerechten. Na het verorberen van de lekkernijen veranderen haar ouders in varkens en komt Chihiro in een vreemde wereld terecht vol geesten en goden. Een kleine jongen, Haku, helpt haar zich aan te passen aan deze vreemde omgeving, maar Chihiro wil maar een ding: ontsnappen en terugkeren naar haar eigen wereld.

.
.

13.40 – 14.50 The Nightmare Before Christmas (BBC 2)

Stap binnen in de wonderbaarlijke wereld van deze prachtige stop-motionanimatiefilm. In Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas raakt Jack Skellington, de pompoenenkoning van Halloweenstad, verveeld van de jaarlijkse routine van Halloween. Hij is uitgekeken op altijd weer dezelfde sleur van schrikken en gillen, en verlangt ernaar om de vreugde van Kerstmis te verspreiden. Hij vat het plan op om de Kerstman te vervangen, maar door zijn goedbedoelde missie raakt deze in gevaar. Hoe moet dat verder en wie zal Kerstmis redden?

Woensdag 22 december

08.30 – 10.05 Tinker Bell (Disney Channel)

Reis af naar de geheime wereld van Pixie Hollow en hoor Tinkerbell voor de eerste keer spreken terwijl het verbazingwekkende verhaal van Disney’s meest bekende elfje eindelijk wordt onthuld in de gloednieuwe animatiefilm TinkerBell. Heb je je ooit afgevraagd waar de natuur haar gloed vandaan haalt, wie de natuur licht en kleur geeft terwijl de seizoenen komen en gaan? Ga een land vol avontuur en mysterie binnen als Tinkerbell en haar vier beste vriendinnen winter in lente veranderen. Ze leren, met de kracht van geloof, vertrouwen en een klein beetje elfenstof, hoe belangrijk het is om trouw aan jezelf te blijven. Tinkerbell eert het geliefde elfje en haar eerste animatiefilm, boordevol plezier en fantasie.

10.00 – 11.30 The Jungle Book 2 (Disney XD) [NL]

Het verhaal begint waar The Jungle Book eindigt, als Mowgli, het jongetje dat in de jungle is opgegroeid, zijn dierenvrienden verlaat om in het mensendorp te gaan wonen. Daar begint Mowgli een nieuw leven met een liefhebbende familie, waaronder zijn kleine broertje Ranjan en zijn nieuwe vriendinnetje Shanti. Ondertussen in de jungle mist Baloe zijn mensenvriendje zo erg dat hij het dorp binnensluipt om hem op te zoeken. Mowgli is zo blij dat hij Baloe weer ziet dat hij hem de jungle in volgt zonder zijn nieuwe familie te vertellen waar hij heen gaat. Het wordt echt spannend als Mowgli gevangen raakt door de hypnotiserende blik van de slang Kaa en in een swingende apenmusical meedanst! Maar al gauw komt hij oog in oog te staan met zijn oude wraakbeluste vijand…

Donderdag 23 december

10.00 – 11.30 Ducktales: Treasure of the Lost Lamp / Het Geheim van de Wonderlamp (Disney XD) [NL]

Spring op een kameel, pak een landkaart en bereid je voor op een avontuur vol actie en plezier met je favoriete gevleugelde vrienden, Oom Dagobert, Kwik, Kwek, Kwak en Lizzy. Ga met het DuckTales-team mee op trektocht door de Egyptische woestijn in een onbevreesde zoektocht naar de legendarische schat van Collie Baba. Het wordt steeds spannender als ze dichter bij de beroemde buit komen met de kwaadaardige tovenaar Merlock op hun hielen. Maar als de moedige eenden de schat vinden, hebben ze niet in de gaten dat er tussen de kostbare juwelen een wonderlamp ligt… waarin een nogal gekke geest zit die wensen in vervulling kan laten gaan.

15.25 – 16.50 Shrek (BBC 1)

De sluwe Lord Farquaad verbant alle sprookjesfiguren uit zijn rijk en zo komt het dat op een dag het rustige moeras van Shrek veranderd is in een onuitstaanbare plek vol rumoerige figuren. Dat pikt de groene oger niet en dus gaat hij naar Farquaad om zijn geliefde plekje terug te eisen. Dat lukt echter alleen als hij de beeldschone prinses Fiona weet te redden uit de klauwen van een heetgebakerde draak. Shrek stemt in en vertrekt op reis. Onderweg ontmoet hij Donkey, een praatzieke ezel zonder vrienden, en die besluit om met Shrek mee te gaan. Op deze gevaarlijke missie staat de norse moerasbewoner heel wat ‘vershrekkelijk’ grappige verrassingen te wachten.

17.00 – 18.15 Animaniacs: Wakko’s Wish (Nickelodeon)

In het stadje Acme Falls van het koninkrijk Warnerstock leven alle Animaniacs-personages lang en gelukkig. Wanneer koning William the Good sterft, belandt het dorpje in een burgeroorlog. De gemene koning Salazar en zijn soldaten van Ticktockia nemen het koninkrijk over en voeren loodzware belastingen in. Wanneer een ster neervalt op aarde, en de weeskinderen Yakko, Wakko en Dot vertellen dat wie de ster aanraakt, een wens mag doen, belandt het hele koninkrijk in rep en roer. Salazar stuurt zijn troepen achter de ster aan en een spannende race begint…

Opmerking: Voor de kerstdagen (vanaf 24 december), maken we binnenkort een afzonderlijk bericht aan omdat er dan heel wat animaties op de buis verschijnen. Hou de site in de gaten!

(Met dank aan Titia voor de tips)

Heb je zelf ook nog interessante animatiefilms gespot? Aarzel dan niet en stuur ons een virtueel briefje via [email protected].

Lees ook:Maak kennis met Mama Odie uit The Princess and the Frog
Lees ook:Animatiefilms op tv (26 juni – 2 juli)
Lees ook:Animatiefilms op tv (22 – 28 januari)
Lees ook:Animatiefilms op tv (11 – 17 december)
Lees ook:Animatiefilms op tv (12 – 18 februari)

9 reacties op “Animatiefilms op tv (18 – 23 december)

  1. Hans W.

    Nogal wat films die helemaal niet erg zijn om te missen, maar SPIRITED AWAY en THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS zijn een ‘must’ voor iedereen die ze nog niet gezien heeft! En zeker niet erg om nog een keer te zien voor de mensen die ze al kennen. Worden ook nog lekker achter elkaar uitgezonden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Vianerd

    Oh, The Three Musketeers is hilarisch! Zelfs in ‘t Nederlands is ‘ie nog te pruimen.

    M’n ma had me gedwongen beide Garfields te zien. Wel leuk, maar ik prefereer nog steeds de strips.

    Ben ik de enige die het jammer vindt dat animatiefilms bijna alleen in het NL worden uitgezonden, met uitzonderingen van zenders als RTL4?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans W.

      Ik vind het ook jammer dat veel animatiefilms niet in hun originele taal worden uitgezonden. Ach ja, die kleintjes hè? Die moeten het ook kunnen volgen…
      THE THREE MUSKETEERS is inderdaad erg leuk. Heeft Daan Jippes nog aan gestoryboard. Helaas is niet alles van hem gebruikt.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Seppe

      Met alle technologische middelen van vandaag is het niet moeilijk om meerdere audiosporen aan een uitzending toe te voegen. Op Eurosport heb je al zoiets, als ik me niet vergis. Maar zenders werken liever aan middelen waarbij je op Facebook/Hyves/whatever reclame maakt voor hun programma’s of zoiets hips. Zonde, want die optie zou voor dit soort ‘problemen’ een ideale oplossing zijn.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Yarnick

    Geef mij Wakko’s Wish maar.
    Wie houdt er niet van de Animaniacs?

      /   Beantwoorden  / 
    1. max

      ik vind de Animaniacs zo stom ,
      iedereen heeft een ander smaak geef mij maar Shrek the third maar hij staat er niet bij

        /   Beantwoorden  / 
  4. Yarnick

    Animaniacs stom? Spoel je mond.
    Shrek 3 is trouwens de meest geflopte van alle 4.

      /   Beantwoorden  / 
    1. max

      ik zij dat iedereen heeft een ander smaak

        /   Beantwoorden  / 
  5. Yarnick

    Oke,maar het is ‘Ik zei dat iedereen een andere smaak heeft’ en niet ‘Ík zij dat iedereen heeft een ander smaak’.
    Maar goed nu ontopic.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.