Cars 2 goes international

Na jaren van speculatie is de kogel dan eindelijk door de kerk. In de aankondiging van toekomstige Disney/Pixar animatiefilms staat Cars 2 vermeld voor een release in de zomer van 2012 in Digital 3D.

Nieuws dat ongetwijfeld verschillende wenkbrauwen (inclusief de mijne) doet rijzen. Het ontgaat natuurlijk niemand dat de winkels na 2 jaar nog steeds volgestouwd liggen met bedspreien, speelgoed en zelfs tv-toestellen van Lightning McQueen en zijn companen. Wetende dat de eerste Cars film lauw onthaald werd bij het publiek, laat de reden van dit vervolg zich makkelijk raden.

Maar waarover gaat Cars 2 dan eigenlijk?

Om het bondig uit te drukken: Cars 2 goes international! Lightning McQueen en zijn beste vriend Mater maken een avontuurlijke reis in een poging ’s werelds snelste en beste racewagens te verslaan. Volgens de officiële plot bevindt het paar zich in een nieuwe wereld vol intriges, actie en komische avonturen rond de wereld.

Brad Lewis, producer van Ratatouille en Antz, maakt zijn regiedebuut. Hij treedt in de voetstappen van John Lasseter die het eerste deel heeft geregisseerd. Michael Wallis, technisch adviseur en stem van de sheriff in de eerste Cars film, laat alvast weten dat Cars 2 een terugkeer van een groot deel van de originele acteurs zal kennen.

De release in de zomer van 2012 is geen toeval. In die periode wordt Cars Land, een nieuw onderdeel van Disneyland California, geopend. Op een oppervlakte van 485 are zullen gasten kunnen genieten van diverse Cars eetgelegenheden, winkels en 3 nieuwe attracties. Radiator Springs Racers, waarvan je onderstaand het concept design ziet, is er alvast één van.

Lees ook:
- Disney en Pixar onthullen filmslate tot en met 2012 
Sally uit Cars bezoekt Nieuw-Zeeland
- Cars Blu-Ray trailer

Lees ook:Drie nieuwe clips uit Cars 2
Lees ook:Scoop: de Disney/Pixar Cars komen naar Nederland en België
Lees ook:Bekende personages uit Cars 2 stellen zich voor
Lees ook:Eerste afbeelding met nieuw personage uit Cars 2
Lees ook:Nieuwe titel uitgelekt voor Cars 2?

8 reacties op “Cars 2 goes international

  1. esteban

    Écht matig werd ‘Cars’ nochtans niet ontvangen hoor. De Rottentomatoes-meter staat op 75 Fresh, IMDB geeft 7.6 aan en ook de binnenlandse kritieken (B) waren vaker aan de positieve kant dan omgekeerd.

    Dat de kritieken minder lovend waren dan het geval was bij de andere Pixar-films, daar kan ik me wél in vinden. ;)

    Anyway, ik had véél liever ‘The Incredibles 2′ gezien. Daar kan je oneindig veel dingen mee doen, het universum van ‘Cars’ daarentegen. Het klassieke verhaaltje was goed voor die film, maar wat kunnen ze daar nog uitpersen?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wendy

    Idd Esteban, ik heb het niet goed uitgedrukt. Ik bedoelde lauw onthaald in vergelijking met de andere Pixar animatiefilms.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Maarten

    Ik ben niet tegen Pixar of Disney, integendeel, wat ze maken is in de meeste gevallen van hoge kwaliteit. Pixar legt evenals Disney de lat steeds hoog en weet veel animatieliefhebbers te bekoren. Maar het is misschien net daarom dat het eens goed kan zijn om de aandacht te vestigen op andere, kleinere studio’s of zelfstandige animatoren die even zeer proberen te vernieuwen of een hoog niveau te bereiken. Grote studio’s trekken via hun marketingstrategie toch zowieso de aandacht van het publiek, de kleinere moeten het op een alternatieve weg zoeken. Dit allemaal om te zeggen dat ik vind dat bijvoorbeeld een origineel ineengebokst reclamefilmpje, me meer weet te boeien dan weer een iets langere trailer van Wall-E.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Stonehead

    Leuk artikel weer hoor (al had ik net zo goed Upcoming Pixar kunnen lezen, die zijn bovendien dagen eerder), maar de winkels liggen vol met Cars-prullaria omdat die juist WEL goed verkopen. The Incredibles lenen zich veel minder voor merchandising.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Stonehead

    (Ho. Ik dacht even dat je in het artikel zelf al voorspelde dat deel 2 ging floppen, maar dat staat er niet. Sorry! Ik vind het script van Cars in elk geval zeker niet lauwer dan dat van andere Pixar-films.)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Maartje

    Een hele late reactie op dit artikel. Ik verbaas me er over dat u spreekt over een lauw onthaal. Ik ben benieuwd waar u deze informatie vandaan haalt.
    Cars is nog steeds zeer populair onder kinderen en ook een heel veel volwassenen. Lightning/Bliksem is een van de meest populaire karakters van Disney geworden. Kijk alleen maar eens naar de artikelen in de winkel. Ik weet niet waar u uw informatie vandaan haalt, maar het speelgoed, beddegoed, pyjama’s e.d. vliegt nog steeds de winkels uit. Er is inmiddels alweer een nieuwe lijn uitgebracht. Verschillende games, die zeer goed verkopen. Ik vind dat u uw mening altijd mag geven. Ik vind het wel vreemd dat een
    “recensent” niet weet wat er speelt in de wereld van de marketing!
    recensent

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Wat de merchandise betreft is Cars inderdaad niet te stoppen, maar het gaat hier vooral over de animatiefilm zelf, en niet de speelgoedautootjes of andere spullen. In vergelijking met de andere films van Pixar bracht Cars wel een stuk minder op in de bioscopen, vandaar de ‘lauwe ontvangst’. En dat is precies wat Wendy bedoelde, denk ik. ;)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.