Disney en Pixar onthullen filmslate t/m 2012

En daar is het dan, het grote Disney/Pixar nieuws. De animatie giganten hebben gisteren in NY hun hele filmschema t/m 2012 aan de wereld bekend gemaakt. En natuurlijk zitten daar zeer interessante projecten bij. Zoals de eerste stemmen voor Up, de laatste stemtoevoegingen voor WALL•E en alle details over de splinternieuwe films Newt, The Bear and the Bow, Cars 2 en King of the Elves.

Laten we beginnen bij WALL•E. Actrices Sigourney Weaver en Kathy Najimy zijn aan de voice cast toegevoegd. Verder maakte regisseur Andrew Stanton bekend dat eind april de film klaar is. Dan gaan we door met de eerste Disney 3-D film Bolt, die bij ons in februari de bioscopen bereikt. Naast John Travolta zal ook Hannah Montana-ster Miley Cirus een personage inspreken. Zij is Penny, de vrouwelijke co-star van Bolt in zijn eigen TV show.

Dan volgt volgend jaar in de zomer Up. De stem van de bejaarde Carl Fredericksen, die allerlei avonturen beleeft, wordt ingesproken door Ed Asner. Een fantastische keuze vind ik, want hij speelt altijd met verve de beroepsmopperaar. Christopher Plummer neemt de rol van de villain uit het verhaal op zich.

Die kerst gaat de gloednieuwe Disney-musical The Princess and the Frog in première. Disney onthulde dat naast de al bekende cast ook John Goodman een stem doet. En ik denk waarschijnlijk voor een zingende alligator. Jazzy!

In 2010 komt dan eindelijk het derde deel van Toy Story. En zoals jullie al eerder hier op Animatieblog hebben kunnen lezen, de plot begint wanneer Andy groter is en naar de universiteit gaat. Wie wil er nu nog spelen met Woody, Buzz en de rest van de gang? Regisseur Lee Unkrich verklapte dat iedereen weer terug is incl. Barbie. Ken zal nu ook zijn debuut maken.

Dan volgend die kerst komt het sprookje Rapunzel, van animatie genie Glenn Keane. Helaas konden ze nog geen stemmen bekendmaken.

In de zomer van 2011 introduceert Pixar ons aan Newt, een love story tussen 2 salamanders die hun eigen ras moeten redden, maar helaas elkaar niet uit kunnen staan. Nu al briljant. 

Kerst 2011 staat in het teken van het eerste originele Pixar sprookje The Bear and the Bow. Regisseur Brenda Chapman, bekend van Prince of Egypt, verzon een verhaal dat zich afspeelt in Schotland, over een stoere prinses, die liever boogschiet dan een royalty uithangt. Maar haar stoerdoenerij brengt wel haar en haar familie in de problemen. Stemmen zijn van Reese Witherspoon, Emma Thompson, Julie Walters en Billy Connelly.

Zomer 2012 kondigt de terugkeer aan van de Cars in een vervolg. Ik vond de eerste film aardig, maar de minste Pixar tot nog toe, dus ik zit niet echt op deze Cars-sequel te wachten. En met kerst schotelt Disney 3-D ons King of the Elves voor. Het enige fantasy verhaal van sci-fi meester Philip K. Dick gaat over een gewone man die koning wordt van een elvenvolk.

Kortom Disney en Pixar hebben heel wat mooie nieuwe dingen en baanbrekende animatie voor ons in petto de komende jaren.

Lees ook:
- Extreme Makeover voor Bolt
- Wat brengt de toekomst voor Disney/Pixar?
- Toy Story 3 plot bekend?
- Eerste illegale beelden van Rapunzel
- Pixar animatiefilm over Schotse prinses?

Lees ook:Disney en Pixar bevestigen Toy Story 3
Lees ook:Let op: Hot Pixar/Disney nieuws komende week
Lees ook:Koop je eigen Cars
Lees ook:Nog 1 dag tot kerst: De Madagascar pinguins vieren mee
Lees ook:Nog 2 dagen tot kerst: Scrooge viert mee

10 reacties op “Disney en Pixar onthullen filmslate t/m 2012

  1. jan

    Ik hoorde ook dat er een hele rij met Tinkerbelfilms aan zat te komen

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wendy

    Waw, fantastisch nieuws allemaal, ik moet er even van bekomen ;-)

    Woehoew, de eerste vrouwelijke hoofdrol in een Pixar animatiefilm!

    Enige minpuntje in de reeks lijkt toch wel Cars 2. Hier was, buiten de reden dat de merchandising nog altijd als een trein euh auto loopt, geen enkele reden voor.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ano

    newt, up en the bear and the bow lijken me heel leuk om te zien. Inderdaad jammer dat er nog een Cars komt.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Emma

    Wauw, veelbelovend zeg! Ik ga me lekker een potje verheugen nu haha!

      /   Beantwoorden  / 
  5. esteban

    Een alleszeggende reactie;

    *kwijl!*

      /   Beantwoorden  / 
  6. Paul

    En een christmas carrol dan?
    Of hoort die niet in dat rijtje thuis.
    En ik dacht dat disney zich weer aan 2d ging wagen met 1 film die 2d is vind ik t geen echte poging…..

      /   Beantwoorden  / 
  7. Wendy

    @Paul: A Christmas Carol plaatsen ze meestal niet in het rijtje van gewone Disney animatie. De samenwerking met Imagemovers met gebruik van de motion capture techniek wordt toch meestal anders geklasseerd. A Christmas Carol en Calling All Robots horen dus ook nog in het Disney-rijtje, en dan zijn er ook nog de projecten van Tim Burton ism Disney. Alice in Wonderland wordt een motion capture avontuur en Frankenweenie een stop-motion remake van de originele kortfilm.

    Over die traditionele Disney animatie: Princess and the frog wordt dus traditionele 2D, het animatiegedeelte in Enchanted ook en Rapunzel wordt een mix van 2D met 3D. Als je dus enkel naar Disney Animation kijkt, zonder de films van het computeranimatiebedrijf Pixar mee te rekenen, bevatten 2 van de 4 toekomstige films 2D.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Anne

    Jippie, Cars 2! Ik zie aan de reacties hier dat Cars niet als de beste film beschouwd wordt, maar wat mij betreft: ik vind het zelfs de ENIGE film van Pixar die ik vaker wilde zien – tot nu toe wel zo’n 30 keer denk ik. Veruit de beste dus, wat mij betreft en ik kan niet wachten op het vervolg!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.