Allereerste sneak preview van Henry Selicks Coraline

De Britse auteur Neil Gaiman (Stardust, Beowulf) heeft op zijn weblog de allereerste bewegende beelden vrijgegeven van de stop-motion animatiefilm Coraline, gebaseerd op zijn gelijknamig jeugdboek. Onderstaande sneak preview is weliswaar nog geen afgewerkt product maar je krijgt alvast een idee van de animatie en sfeer. En ik moet zeggen dat die sfeer best griezelig is!

Coraline is misschien wel een jeugdboek, maar het verhaal behoort ook tot de categorie ‘horror’. Coraline is een 11-jarig meisje; ze is slim, nieuwsgierig maar ook heel erg verveeld. Haar nieuwe huis in Ashland, Oregon bevat 7 saaie kamers, 13 saaie ramen, 2 saaie ouders, 3 excentrieke buren … en 1 zeer interessante deur!

In haar dromen zet Coraline een stap door die deur en aan de andere kant ontdekt ze een parallel universum. Ze komt terecht in een fantastisch land gevuld met overheerlijk eten, te gekke circustenten, muzikale muizen en fabelachtige tuinen. Het land wordt bestuurd door een betere en mildere vader en moeder, die voortdurend tijd maken voor haar en nooit nee zeggen. Het is een wereld die van haar houdt, haar doet lachen en haar alles geeft wat ze wil, wanneer ze het wil. Maar wanneer haar droom stilaan overgaat in realiteit, realiseert Coraline zich dat er een addertje onder het gras zit: dit parallel universum vraagt iets in de plaats…


De sneak preview kan je in hoge resolutie bekijken via deze link

Henry Selick is regisseur en mede-schrijver van deze Digital 3D animatiefilm. Hij is vooral bekend als regisseur van The Nightmare Before Christmas. De animatie ziet er in dit project misschien iets minder ruw uit, maar ademt naar mijn mening wel de juiste sfeer uit.

Deze stop-motion animatiefilm bevat stemmen van Dakota Fanning als Coraline, Ian McShane als Mr. Bobo, Teri Hatcher als Moeder, John Hodgman als Vader, Keith David als The Cat en de glorieuze Jennifer Saunders en Dawn French als Miss Forcible en Miss Spink. De muziek is afkomstig van de Amerikaanse rockband They Might Be Giants, ook bekend van hun themesong Boss of Me voor de comedy-serie Malcolm in the Middle. Als extraatje vind je hieronder de geanimeerde videoclip getiteld The Mesopotamians door They Might Be Giants. 

Coraline wordt ongeveer binnen een jaar in de bioscoopzalen verwacht.

Lees ook:
- Teri Hatcher spreekt stem in voor Coraline
- Coraline zoek de verschillen

Lees ook:Teri Hatcher spreekt stem in voor Coraline
Lees ook:3D trailer Coraline
Lees ook:Coraline: zoek de verschillen
Lees ook:Coraline niet geschikt voor koumpounofoben
Lees ook:Win! Leuke Coraline prijzen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.