Eerste video’s Wander Over Yonder

Wander Over Yonder

Bekijk de eerste fragmenten uit Disneys nieuwe tekenfilmserie.

Wander Over YonderDisney Channel pakt dit jaar uit met iets origineels. Wander Over Yonder is een nieuwe animatieserie die werd bedacht door Craig McCracken.

De Amerikaanse animator is vooral bekend van Cartoon Networks tekenfilmseries The Powerpuff Girls en Foster’s Home for Imaginary Friends, al werkte hij als schrijver en storyboarder ook mee aan Dexter’s Laboratory. Zijn vrouw Lauren Faust (My Little Pony: Friendship Is Magic) werkt aan de nieuwe serie mee als coproducent en story editor.

Toen hij wegging bij Cartoon Network presenteerde McCracken in 2011 bij Disney zijn plannen voor de nieuwe serie Wander Over Yonder. De studio was blijkbaar overtuigd van het project en dit jaar verschijnt het resultaat eindelijk op de buis.

De intergalactische cartoon draait om de belevenissen van de eeuwig optimistische zwerver Wander en zijn nobel ros Sylvia. De twee beste vrienden reizen door de kosmos en belanden van het ene avontuur in het andere. Onderweg strijden ze tegen het kwade, zoals de gemene Lord Hater en zijn leger van Watchdogs, en maken ze allerlei nieuwe vrienden (en vijanden).

Wander Over YonderWander Over Yonder’s stemmen worden ingesproken door Jack McBrayer (Wander), April Winchell (Sylvia), Tom Kenny (Commander Peepers, leider van de Watchdogs) en Keith Ferguson (Lord Hater). Gastrollen zijn er onder meer voor James Marsden, Aziz Ansari en Edie McClurg.

Titels van de eerste episodes zijn The Greatest (Lord Hater wil het universum veroveren, maar wordt uitgedaagd door Wander) en The Egg (Wander en Sylvia proberen een woeste draak te herenigen met zijn verloren ei).

De eerste aflevering verschijnt in Amerika op 13 september 2013 op Disney Channel. Eerder wordt al een voorsmaakje uitgezonden op 16 augustus (net na de Phineas and Ferb-special Mission Marvel): in The Picnic ontdekt Wander de perfecte plaats voor een hemelse picknick, net naast het slagveld van Lord Hater.

Onderaan vind je de eerste tv-spotjes voor de maffe tekenfilmserie, net als een opname van een stukje uit The Picnic dat vertoond werd op Comic-Con in San Diego. In de voorlaatste video zie je de stemacteurs van de hoofdpersonages aan het werk in de studio. Bovenaan rechts in dit bericht vind je de poster (klik voor hoge resolutie).

Promotiespotjes Wander Over Yonder

(Via AWN, CB en EW)

Lees ook:Intro Wander Over Yonder
Lees ook:Clips uit Wander’s Picnic
Lees ook:Powerpuff Girls komen opnieuw samen
Lees ook:Verse Powerpuff Girls
Lees ook:Tien minuten uit nieuwe ThunderCats-serie

3 reacties op “Eerste video’s Wander Over Yonder

  1. DragonMaster

    Dat ziet er niet verkeerd uit. Best wel verrassend dat Disney kiest voor Craig McCracken. Hopelijk bevat de serie leuke verhalen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    ziet er goed uit.
    nu maar hopen dat ie ook op de nederlandse disney channel gaat verschijnen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Filmkijker

    Lijkt me wel leuk. Vind het wel goed dat disney weer es wat nieuws probeert.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.