Speciale animatieprogramma’s in de Melkweg

Vandaag en zondag zijn er twee bijzondere animatieprogramma’s te zien in de Melkweg.

Vrijdag 18 mei om 19.00u presenteert filmkenner, -verzamelaar, -maker en -docent Roloff de Jeu zijn programma De Geschiedenis van de Computeranimatie. In deze visuele reis wordt de geschiedenis van Computer Generated Imagery (CGI) toegepast in de avondvullende animatiefilm, uit de doeken gedaan aan de hand van trailers, reclames, korte films en fragmenten op 35mm film. Bekende en minder bekende visuele hoogtepunten tonen de ontwikkeling van de animatiestudio’s en hun invloedrijke topanimatoren. Van Tron tot Toy Story en van Coca-Cola tot de Atari-spelcomputer. Het materiaal is Engels gesproken en niet ondertiteld.

Later dit weekend, zondag 20 mei om 15.00u presenteert de Jeu een voorstelling met animatiefilms afkomstig van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De faculteit Kunst, Media & Technologie heeft een van de oudste en meest geroemde animatieopleidingen van het land. Onder andere bekend van televisie (animatiefilmpjes in VARA’s Twee voor Twaalf), maar ook van recente internethits als Mac ‘n’ Cheese en Sheeped Away. Van hoogstaande kunstwerkjes tot platte grapjes en van bekroond tot nog nooit vertoond. De meeste films bevatten geen dialoog of zijn Engelstalig, wat het programma geschikt voor iedereen maakt, behalve kinderen (gezien de onderwerpen).

Beide voorstellingen worden vertoond in de Melkweg te Amsterdam. Kaartjes kosten €7. Bekijk de bioscoopagenda voor meer informatie.

Lees ook:Finse animatie dit weekend in de Melkweg
Lees ook:Animatiefilms van Suzan Pitt in de Melkweg
Lees ook:Korte animatiefilm: Sheeped Away
Lees ook:Tussenstand publieksprijs HAFF bekend
Lees ook:Pak op de valreep het laatste beetje Anima mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.