Trailer voor Ray Harryhausen: Special Effects Titan

Bekijk de trailer en een nieuwe clip uit een documentaire over Ray Harryhausen, een pionier die vooruitstrevende special effects maakte met stop-motionanimatie.

In de filmwereld is de naam van Ray Harryhausen een begrip. Tientallen jaren geleden, toen je visuele effecten nog gewoon in je garage kon maken met wat klei en veel fantasie, werkte hij aan beroemde stop-motionavonturen zoals die in klassiekers zoals Jason and the Argonauts, The Golden Voyage of Sinbad en Clash of the Titans te zien zijn.

De kranige negentiger kreeg vorig jaar nog een BAFTA voor zijn opmerkelijke bijdrage aan de filmwereld, maar dat blijkt niet voldoende om het werk van de man te eren. Volgend jaar verschijnt een documentaire waarin zowat elke grote naam uit de movie business aan het woord komt. Steven Spielberg, Peter Jackson, Terry Gilliam, Henry Selick, Guillermo del Toro, John Landis, Tim Burton, Robert Zemeckis, John Landis en vele anderen vertellen over wat Harryhausen voor specials effects betekende.

De film, geregisseerd door Gilles Penso, heet heel toepasselijk Ray Harryhausen: Special Effects Titan en blikt terug op de carrière van de beroemde monstermaker. Het indrukwekkendste stukje uit de trailer is wellicht het fragment (01’12”) waarin Harryhausen een skelet tot leven brengt. De clip werpt dan weer een blik op de (toen vooruitstrevende) Dynamation-techniek die werd gebruikt bij het maken van films.

Trailer voor Ray Harryhausen: Special Effects Titan

Clip uit Ray Harryhausen: Special Effects Titan

(Via Bleeding Cool)

Lees ook:Nieuwe trailer voor Special Effects Titan
Lees ook:Ray Harryhausen overleden
Lees ook:Videoclip: Peter Jackson eert Ray Harryhausen
Lees ook:Ray Harryhausen: 91 jaar fantasie
Lees ook:Trailer Industrial Light & Magic: Creating the Impossible

Eén reactie op “Trailer voor Ray Harryhausen: Special Effects Titan

  1. Rex

    wow.. lijkt me een hele interressante documnetaire!
    die 2e clip is al erg gaaf om te zien hoe hij dat deed toen…

    tegenwoordig is alles zo normaal met de computer, je weet dat alles kan… je moet er nog wel wat voor doen maar heel veel dingen zijn al normaal.. terwijl dat toen echt moest worden uitgevonden.. cool!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.